Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Százmilliárdokat költöttünk idén turisztikai fejlesztésekre

2009.12.16 15:28:38

fejlesztés, beruházás, támogatás, kultúra EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az ÚMFT keretében 583 millió forintból épül meg a Bihari Rendezvénycsarnok a berettyóújfalui kistérségben. Az Észak-aföldi Régióban egyre nagyobb igény mutatkozik a rendezvény- és sportturizmus iránt.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében eddig 358 turisztikai fejlesztést célzó projekt csaknem 162 milliárd forint támogatásban részesült, a beruházások értéke meghaladja a 276 milliárd forintot - emlékeztetett Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, aki hozzátette, hogy a Bihari Rendezvénycsarnok 292 millió forintos uniós támogatással, összesen több mint 583 millió forintból épül fel.A projekt eredményeként a bihari kistérségben egy olyan 2392 m2 alapterületű fedett és akadálymentesített épület létesül, amely teret adhat a civil és vállalkozói réteg programjainak egyaránt, hiszen megfelelő helyszínül szolgálhat konferenciák, rendezvények, kiállítások vagy akár vásárok megrendezéséhez. A térségben a jelenlegi feltételek a kora tavasztól késő őszig tartó időszakban évente 2-3 szabadtéri rendezvény megtartását teszik lehetővé, a fejlesztések hatására azonban évente 25-30 rendezvény megtartására is sor kerülhet. A bővülő vállalkozói tevékenység több munkahelyet eredményezhet, ami hozzájárul a hátrányos helyzetű kistérség fejlődéséhez.

A berettyóújfalui beruházás jelentősen hozzájárul az Észak-alföldi Régió idegenforgalmának fellendüléshez, és egyike annak az összesen 358 projektnek, amelyek a 2007-ben meghirdetett turisztikai vonzóerő-fejlesztést segítő pályázatok és kiemelt projektek, valamint a szálláshelyek bővülését ösztönző pályázatok keretében országszerte közel 162 milliárd forintos támogatásban részesültek. Az ennek eredményeként megvalósuló beruházások nagysága meghaladja a 276 milliárd forintot. A beruházások háromnegyede a hátrányos helyzetben lévő régiókat érinti, ezekben a térségekben a turizmus fejlesztése jelentősen hozzájárulhat komplex fejlődés beindulásához.

Berettyóújfalu településen eddig nyolcvankétszer pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A település összesen csaknem 18,8 milliárd forint támogatásban részesült.

Az idei kulturális fejlesztésekről bővebben következő cikkükben olvashat. Az idei sportkomplexum-fejlesztésekről itt, a fürdőfejlesztésekről pedig itt tudhat meg többet.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, támogatás, kultúra EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.