Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Tizenkétezer köbméter hulladéktól szabadítják meg a kis falut

Forrás: MTI/Unióspénz

2009.12.16 10:51:38

fejlesztés, beruházás, hulladéklerakó EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Százharminchat millió forintból rekultiválják az évekkel ezelőtt bezárt ebesi hulladéklerakót. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap 90 százalékos támogatásával megvalósuló projekt jövő tavasszal zárul és csaknem 12 ezer köbméter hulladéktól szabadítják meg a települést.
A 70-es években épült hulladéklerakót 2006-ban zárták be, mintegy 12 ezer köbméter hulladékot hátrahagyva, amely 15 hektáros területen egy-másfél méter vastagságban terül el. A hulladékot októberben kezdték meg feldolgozni. Jövő áprilisra a területet megtisztítják, körbefásítják és füvesítik. A területnek 30 évig zöld területnek kell maradnia, más célra nem használhatják.

MTI
(képünk illusztráció)

A projekt összköltsége több, mint 136 millió forint, ebből mintegy 123 milliót uniós támogatásból, az Észak-Alföldi Operatív Program keretében nyertek el, a maradék 13 milliós önrészt pedig az önkormányzat biztosította. Galgóczi Mihály polgármester elmondta, hogy a beruházás része a Green City programnak, amelynek keretében eddig csatornázás, ivóvízminőség-javító program, aszfaltozás valósult meg, további öt éven belül pedig lépni kívánnak a közintézmények megújuló energiával történő üzemeltetésére.

Pályázni kívánunk hasonló programokra az elkövetkező években: először az önkormányzati intézményeket kívánjuk felszerelni napelemekkel, a közvilágítást pedig szélkerék termelte energiával biztosítanánk. Az oktatási intézmények fűtését a település alatti termálvíz-készlet felhasználásával lehetne biztosítani; ezeknek a lehetőségét még vizsgáljuk - mondta a jövőbeli elképzeléseikről a polgármester.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, hulladéklerakó EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.