Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újra felveszik a munkát a hátrányos helyzetű állástalanok

2009.12.11 15:23:02

fejlesztés, munkanélküliség, oktatás, képzés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az Európai Unió 74 millió forint összegű, száz százalékos arányú költségtámogatásával képzési program indul három szatmári település, Géberjén, Győrtelek és Tunyogmatolcs hátrányos helyzetű állástalanjainak.
A három település elhelyezkedési nehézségekkel küzdő, tartós munkanélkülijei közül nyolcvanan szerezhetnek piacképes szakmai végzettséget a két évig tartó képzésen - mondta Orgován Zsigmond projektmenedzser Győrteleken, aki hozzátette, hogy az érintettek szociális ápoló-gondozó, ipari termékbontó, motorfűrész-kezelő és épületasztalos szakmát tanulhatnak, amellyel nagy esélyük lesz a visszatérésre a munka világába.


Újra felveszik a munkát


Az uniós képzés a települések helyhatóságainak szervezésében valósul meg, s az első szakaszában partnerként kapcsolódnak be a résztvevők kiválasztásába a cigány kisebbségi önkormányzatok, valamint a munkaügyi kirendeltség munkatársai. A programba bevontak húsz-húsz fős csoportokban vesznek részt az oktatáson, amelyet felzárkóztató képzés előz meg, hogy a résztvevők pótolhassák hiányzó alap- és tanulástechnikai ismereteiket.

A képzés harmadik szakaszában, a sikeres vizsga után az érintettek a Debreceni Egyetem szociális munkás szakán tanuló hallgatóktól kapnak támogatást az elhelyezkedésükhöz, a munkahelyek felkutatásához. Orgován Zsigmond kiemelte, hogy az unió által támogatott oktatással szeretnék elérni, hogy a három szatmári településen csökkenjen a tartósan álláskeresők száma, munkához jutva kevesebben szoruljanak szociális segélyre, és a tartós foglalkoztatással megakadályozzák a szegénység újratermelődését.

Korábban:

fejlesztés, munkanélküliség, oktatás, képzés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.