Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Félmilliárdos támogatást kapott a kaposvári kórház

2009.12.11 14:11:43

fejlesztés, támogatás, egészségügy EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A sürgősségi ellátórendszerek fejlesztésére elsőként nyert el 512 millió forintos uniós támogatást a Kaposi Mór Oktató Kórház.
"14,5 milliárd forintnyi uniós támogatáshoz jutott eddig Somogy, amelyből 11,6 milliárd forintot a megyei kórház nyert el, ami azt is jelzi, hogy az elmaradott térségnek számító megyét a kormány átlagon felül juttatja forrásokhoz"- mondta Székely Tamás, egészségügyi miniszter , majd kiemelte, hogy a kaposvári kórházéhoz hasonló jó pályázatoknak köszönhető, hogy Magyarország jól áll az uniós támogatási keret felhasználásában.Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke szerint az új fejlesztés egyik legnagyobb eredményeként le tud majd szállni a helikopter a kaposvári kórháznál, amivel időt lehet nyerni a súlyos, sürgős esetekben. A közgyűlés elnöke kifejtette: bár örül a kórház jelentős fejlődésének, szóvá kell tennie, hogy az intézmény csaknem egymilliárd forintos működési hiánnyal küszködik - e gond leküzdéséhez segítséget kért a minisztertől és a térség "kormány-közeli képviselőjétől", Kolber Istvántól.

Repa Imre, a kaposvári kórház főigazgatója arról beszélt, hogy sürgősségi betegellátó osztály öt éve működig náluk, és ez a folyamatos szolgálat nemcsak technikailag, hanem szemléletben is fontos változást hozott. A sürgősségi betegellátás fejlesztése révén az osztály területe némileg bővül, helikopterleszálló épül, korszerűsítik az épületet és megújítják a gép-műszerparkot.

Az egészségügy számára a 2007-2008-as ciklusban elkülönített 177 milliárd forintos keretet sikerült teljesen felhasználni, a 2009-2010-es évekre jutó 191 milliárd forintnyi keretből, pedig már 128 milliárdot lekötöttek.

Korábban:

fejlesztés, támogatás, egészségügy EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.