Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újabb százmilliókat költenek a vidéki iskolákra

Forrás: MTI

2009.12.10 13:41:23

fejlesztés, beruházás, iskola EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az écsi és a ravazdi gyerekek jövőbeni boldogulásának esélyeit növeli az a fejlesztés, amely az unió, a magyar állam és az önkormányzatok együttműködése révén megvalósult.
Az elmúlt ötven év legnagyobb iskolafejlesztési programja keretében 365 iskola és óvoda újul meg az országban több mint 105 milliárd forintos uniós és hazai forrásból 2001-ig - mondta Molnár Csaba kancelláriaminiszter, aki hozzátette, hogy a program keretében a nyugat-dunántúli térségben csaknem 9 milliárd forintos invesztíció valósul meg, és ezen belül Győr-Moson-Sopron megyében húsz intézményt korszerűsítenek 3,7 milliárd forintot meghaladó fejlesztési összegből.

flickr

A Győr közeli Écs és Ravazd óvodáját és az écsi általános iskolát mintegy 400 millió forintból korszerűsítették. Az iskola új épületszárnnyal is bővült, amelyhez 330 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a két község önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében - mondta Mondovics László, Écs polgármestere.

A megújult régi iskolaépület már szeptemberben jól szigetelő ablakokkal, korszerű villamos hálózattal, a tantermekben internetes kommunikációs lehetőségekkel várta a kisdiákokat. Elkészült az új épületszárny is, amelynek tantermei, 130 diák befogadására alkalmas étkezője és aulája között a mozgássérültek is akadálytalanul közlekedhetnek. A 250 adagos konyhából biztosítja a község a szociális étkeztetést a rászorulóknak. Mindkét településen bölcsődéseket is fogadnak a korszerűsített óvodában.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, iskola EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.