Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Korszerűsítik a makói helikopterleszállót

Forrás: MTI/Unióspénz

2009.12.09 15:28:33

fejlesztés, beruházás, egészségügy EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Sürgősségi osztályt alakítanak ki európai uniós támogatással, mintegy 300 millió forintos költséggel a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézetben, ez jelentősen javítja a térségben élő 51 ezer ember ellátását.
A huszonnégy órán át működő, hatágyas osztály kialakításához a kórház 268 millió forintos támogatást nyert el, a fennmaradó költségeket az önkormányzat biztosítja - mondta a fejlesztésről Magyar Anna, az intézményt fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke, aki hozzátette, hogy a rendelkezésre álló forrásokból 110 millió forintot építészeti kiadásokra - a többi között egy helikopterleszálló korszerűsítésére - fordítanak, 170 millió forintból pedig eszközöket, hordozható EKG-, ultrahang-, röntgenberendezést, defibrillátort, lélegeztető- és altatógépet vásárolnak.


MTI fotobank

Baráth Lajos, a kórház főigazgatója elmondta, a fejlesztéssel 2011 közepére európai mércével mérve is korszerű, az esélyegyenlőséget biztosító sürgősségi osztályt alakítanak ki, amely a Makón és a környező tizenöt településen élők, valamint a 43-as úton áthaladó jelentős tranzitforgalom számára is biztosítja a 30 percen belül elérhető ellátást. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javulnak az évente mintegy 9 ezer beteg sürgősségi ellátását végző kórházi dolgozók munkafeltételei - tette hozzá a szakember.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, egészségügy EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.