Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hatalmas beruházások Rakamazon

Forrás: MTI

2009.12.09 13:17:56

fejlesztés, beruházás, támogatás, Rakamaz EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Európai uniós pályázati támogatásokkal 1,3 milliárd forint értékű fejlesztést valósít meg a rakamazi önkormányzat. A beruházások között szerepel a felújított művelődési központ, a könyvtár és az újonnan kialakított főtér is.
Az egyik legnagyobb értékű fejlesztés a 600 millió forintos költségből épülő ipari park lesz Rakamazon - mondta Farkas Ernő, a Tokajjal szemben fekvő település polgármestere, aki hozzátette, hogy az Európai Unió 50 százalékos arányú támogatást ad az ipari terület kialakításához, amely 30 hektár nagyságú lesz.

MTI fotobank

Az ipari parkban a teljes termelői infrastruktúrát kiépítik a befektetések fogadásához, valamint létrehoznak egy 2.000 négyzetméteres vállalkozói központot, úgynevezett inkubátorházat is a kis cégek elhelyezésére. A beruházás előkészítése már tart, az építési munkálatokat tavasszal kezdik meg. Az önkormányzati vezető tájékoztatása szerint ugyancsak 600 millió forintos költségből alakítják ki a Rakamaz határában elhelyezkedő tiszai holtág, a Nagy-Morotva környékének idegenforgalmi centrumát. Ehhez a fejlesztéshez 87 százalékos arányú uniós támogatást nyert a város helyhatósága. A projekt végleges terveit is benyújtották már jóváhagyásra, hogy tavasszal szintén indulhasson a beruházás.

A projekthez kapcsolódóan kishajóállomás is épül a Tisza rakamazi partján, amit az önkormányzat már elindított, saját forrású beruházásként. Farkas Ernő, a kedden átadott létesítményekkel kapcsolatban közölte: a művelődési központot 36 millió forintos költségből újították fel és 300 négyzetméteres új résszel bővítették. Az intézményben egy helyi televízió-, valamint egy rádióstúdiót is kialakítottak, amelyeket az önkormányzat, a művelődési központ és egy civil szervezet működtet.

A 20 millió forintos költségből korszerűsített könyvtár Rakamaz mellett Balsa, Tiszaeszlár és Tiszadada lakóinak közgyűjteményi szolgáltatását is ellátja internetes kapcsolaton keresztül. Rakamaz új főterét 40 milliós költségből alakították ki, s abból 90 százalék arányú volt az európai uniós támogatás mértéke.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, támogatás, Rakamaz EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.