Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Százmilliós könyvtárfejlesztés kezdődik

Forrás: MTI

2009.12.09 13:59:12

fejlesztés, beruházás, digitális, könyvtár EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Uniós támogatással a korszerű könyvtári szolgáltatásokhoz szükséges informatikai fejlesztések indulnak hét Csongrád megyei bibliotékában, a 2010 nyarára befejeződő program költségvetése megközelíti a 100 millió forintot.
A következő fél évben megvalósuló beruházások erősítik a könyvtárak tanulási és információs központ szerepét, valamint lehetővé teszik, hogy a fogyatékkal élők is egyre több szolgáltatást vehessenek igénybe a bibliotékákban - mondta a programról tartott sajtótájékoztatón Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár igazgatója.

MTI fotobank

A konzorciumban részt vevő intézmények - a Somogyi mellett az algyői, a hódmezővásárhelyi, a kisteleki, a mindszenti és a mórahalmi könyvtár, valamint a Bibliotéka Egyesület - új számítógépeket vásárolnak a munkatársak és az olvasók számára, több könyvtárba is kerül a látássérült felhasználókat segítő fölolvasó gép, a hallássérültek számára pedig a kommunikációt javító úgynevezett indukciós hurkokat építenek ki és elvégzik néhány épület akadálymentesítését is - sorolta a fejlesztések részleteit a szakember.

Az intézményekben az állomány nyilvántartását egy integrált informatikai rendszerrel oldják meg, így a könyvtárközi kölcsönzések egyszerűbbé és gyorsabbá válhatnak. A könyvtárak együttműködésével elkészül egy Csongrád megyei helyismereti adattár is. A Somogyi könyvtár földszintjén tizenhat számítógéppel fölszerelt "e-olvasóteret" rendeznek be. A régi, legértékesebb - ezért fokozottan védett - könyvek elektronikus változatát pedig érintőgombos képernyők segítségével teszik hozzáférhetővé az olvasók számára.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, digitális, könyvtár EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.