Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Háromszázmilliós támogatsát nyert a park

2009.12.04 15:27:13

fejlesztés, beruházás, támogatás, inkubátorház EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Inkubátorház épül több mint 330 millió forint uniós támogatással Zalaegerszegen; az épület alapkövét pénteken helyezték el az Északi Ipari Parkban.
 A korszerű technikával felszerelt inkubátorházban kedvezményes bérleti díjakkal és szolgáltatásokkal a helyi és térségi mikrovállalkozások számára kívánnak ideális feltételeket teremteni - közölte az alapkőletételi ünnepségen Gyimesi Endre polgármester, aki hozzátette, hogy a több mint 2600 négyzetméteres épületben 20-25 vállalkozás számára biztosítanak majd betelepülési lehetőséget.A hagyományos irodai szolgáltatásokon kívül üzletviteli, jogi tanácsadás, titkári, fordítói, piac- és közvélemény kutatási, üzletviteli szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe. Az L-alakú épület központi részében irodákat, tárgyalókat, közös szociális blokkot alakítanak ki, a két szárnyban pedig műhelyeket hoznak létre. Az épület mellett 60 férőhelyes parkolóhely létesül, utakat, járdákat építenek, összefüggő zöldfelületet alakítanak ki. A kivitelezési munkák várhatóan jövő év közepén fejezőnek be, a beruházás összköltsége meghaladja a 410 millió forintot.

Gyimesi Endre szólt arról is, hogy a gazdaságfejlesztés egyik célja a munkahelyteremtés. A Nyugat-Dunántúlon 45 ezer fő az álláskeresők száma, közülük 18 ezren Zala megyében élnek. Zalaegerszegen az is ösztönzést jelenthet a beruházások számára, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknak nem kell helyi adót fizetniük. A 40 hektáros ipari parkban jelenleg két szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalkozás működik, egy gyógyszeripari vállalkozás pedig a napokban kezdte el az építkezést.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, támogatás, inkubátorház EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.