Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Mintegy kétszázötven millió forintból újult meg a vidéki kisiskola

Forrás: Szegedma

2009.12.04 12:44:37

fejlesztés, beruházás, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Megszépült a szőregi iskola, a beruházást európai uniós támogatásból valósították meg. A fejlesztés hozzájárul a szakkörök és az idegen nyelvi képzések megvalósulásához.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében 105 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból lehetőség nyílik 365 projekt megvalósítására. Számos óvoda és iskola korszerűtlen, lelakott épülete újulhat meg, korszerű nevelési-oktatási intézményeket alakítanak ki. A szőregi Kossuth Lajos Iskola megújulásához közel 200 millió forint támogatást nyújt a Nemzeti Iskolafelújítási Program - tájékoztat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Szőreg iskolafelújításának hosszú távú célja a modern tanulási környezet megteremtése.A versenyképes tudás elsajátításához, az alapkompetenciák és ismeretek megszerzéséhez szükséges feltételek biztosításával, valamint az oktatás minőségének és hatékonyságának növelésével a településrész népességmegtartó ereje növekszik. A fejlesztés kiemelt célja volt az eddig két - egymástól 2 kilométerre elhelyezkedő - épületben történő oktatás összevonásával a gazdaságos és költségoptimális helyzet megteremtése, valamint élhetőbb, racionálisan kialakított és kulturált tanulói környezet létrehozása. A kisebb, elavult állapotban lévő épületben az első osztályos gyermekek tanultak, valamint az 5-8. osztályosok technikai tanítása zajlott. A napközinek azonban a főépület adott otthont, így a nebulóknak délután át kellett cipelniük egész napi csomagjukat a másik épületbe. A két különböző környezethez való alkalmazkodás nehézséget okozott a kisdiákok számára.

A december 3-án ünnepélyes keretek között átadott, összesen 245 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően megvalósult a Kossuth Lajos Iskola főépületének bővítése (emeletráépítéssel), 26 akadálymentes helyiséget alakítottak ki, és alkalmassá tették az épületet az információs és kommunikációs technika eszközeinek fogadására. 

Korábban:

fejlesztés, beruházás, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.