Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Tavasszal átadják a tökéletes horgászhelyet

Forrás: MTI

2009.12.03 13:35:08

fejlesztés, beruházás, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Tökéletes horgász-, pihenő- és kirándulóhely válik a csongrádi Serházzug-holtágból jövő tavaszra. A környezetvédelmi beruházás 547 millió forintos uniós támogatással valósul meg.
A következő hónapokban a 30-32 hektáros vízfelületű holtág medréből a közbeszerzési pályázaton nyertes Szeviép Zrt. és a Marosdömper Kft. által alkotott konzorcium munkatársai mintegy 120 ezer köbméter iszapot kotornak ki - közölte Bedő Tamás, polgármester, aki hozzátette, hogy az elhanyagolt, lápos vizű holtág héthektáros részén iszapdepót alakítanak ki, amivel ugyan csökken az állóvíz területe, azonban lényegesen javul a víz minősége.A mederkotrás mellett a holtágba befolyó öt városi csapadékvíz főgyűjtő csatornába természetbarát olaj- és iszapfogó műtárgyakat építenek. A víz Tisza felőli végébe pedig szivattyút telepítenek, ami a holtág vízpótlását és egyben a sokszínű vízi és vízparti élővilág életfeltételeit biztosítja majd - ismertette a beruházás részleteit Bedő Tamás. Az állóvíz rendbetétele nemcsak a város polgárainak életminőségét javítja, hanem az itt található természeti értékek bemutatás révén a térség turisztikai vonzerejét is növeli. Ezt segíti, hogy szintén uniós támogatással gyalogtúra útvonalakat alakítanak ki a térségben.

A holtág rehabilitációjára mintegy 500 millió forintot nyert a csongrádi önkormányzat a Dél-alföldi Operatív Program pályázatán, ezt egészíti ki az önkormányzati tárca 32 millió forintos önerőpótló támogatása. A fennmaradó részt saját forrásaiból fedezi a város.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.