Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Egészségügyi kutatócentrum épül Balatonfüreden

2009.11.13 16:06:36

fejlesztés, támogatás, beruházás, Balatonfüred EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Neves hazai egyetemekkel is együttműködő orvosi, orvosbiológiai műszerek, terápiás eljárások, funkcionális élelmiszerek és gyógyszerkombinációk fejlesztésére, valamint gyártására szakosodó magyar K+F klaszterközpont jön létre Balatonfüreden.

"A kormányzati intézkedéseket összhangba kell hoznunk a gazdasági realitásokkal annak érdekében, hogy Magyarország kutatás-fejlesztési eredményeivel a globális piacon is érdemben ringbe szálljon!"- hangsúlyozta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a Pharmagora Életminőség Klaszter alapkőletételén.Az 574,4 millió forint értékű kutatóközpont létrehozásával a klaszter olyan komplexummal bővül, ahol nyomon tudja követni a termékek egyes fejlesztési fázisait az ötlettől a kisszériás sorozatgyártásig. A K+F-központban az orvosi és orvosbiológiai mérőrendszerek kutatása, fejlesztése és gyártása mellett laboratóriumi tesztelésre, finommechanikai, elektronikai, valamint szoftver- és rendszerfejlesztő tevékenységekre is lehetőség nyílik. A centrum létrejöttét az Új Magyarország Fejlesztési Terv 287,4 millió forint uniós forrással támogatta.

"2006-ban a 11 kis- és középvállalkozás együttműködésével létrejövő klasztert, a gazdasági racionalitás jegyében hoztuk létre. Az együttműködéssel hatékonyabb munkát tudunk végezni, hiszen a tagok tevékenységüket azonos, illetve közel azonos piaci területen fejtik ki. A klaszter szoros együttműködésben dolgozik a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel is"- emelte ki Grosz György, a hálózat elnöke. "A Pharmagora Életminőség Klaszter balatonfüredi megtelepedésével egy időben más, hasonló jellegű szervezet is városunk mellett döntött, így Balatonfüred új csillaggá válik a magyar kutatás-fejlesztés egén"- tette hozzá Bóka István polgármester.

Korábban:

fejlesztés, támogatás, beruházás, Balatonfüred EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.