Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Átalakíthatják az uniós forrásokat szétosztó szervezeteket

Forrás: MTI/ Unióspénz

2009.11.10 10:18:25

fejlesztés, ÚMFT, vállalkozások EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A gazdaságfejlesztési orientációknak megfelelően át lehet majd alakítani a fejlesztési támogatásokat közvetítő szervezeteket. Az eltelt idő ugyanis indokolttá teszi a szervezeti struktúra áttekintését, és ahol szinergia van, annak jövőbeni kiaknázását.

A gazdaságfejlesztési programokat kezelő szervezetek a Magyar Fejlesztési Bank vállalataiként alakultak meg 2006-2007-ben. Elmondta: a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (MAG) az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a vállalkozói szféra és a vállalkozói környezet erősítését célzó Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) közreműködő szervezete, míg a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. a kis- és középvállalati szektor finanszírozási lehetőségeit bővíti, főleg európai uniós forrásokból - mondta Varga István, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.A miniszter szerint fontos szerepe van a regionális fejlesztési ügynökségeknek, amelyek a helyi körülmények ismeretében hozhatnak megalapozott döntéseket a támogatások odaítélésében. Ezek a szervezetek fogják össze a kis- és középvállalkozások számára a különböző pályázatokat, gazdaságfejlesztési finanszírozási lehetőségeket. Varga István megjegyezte, hogy a vidék- és agrárfejlesztési programokat - hasonlóan az Európai Unió többi országához - külön szervezetek kezelik.

A fejlesztési és gazdasági miniszter kifejtette: a különböző programok lebonyolításában sok a hasonlóság, így ki kellene használni ezeket a lehetőségeket az eljárás egyszerűsítésére. Varga István végezetül megjegyezte: a kis - és középvállalkozások egyedi, "személyre" szabott megoldásokat keresnek, amiben az adott program lebonyolítója, illetve a helyi iroda munkatársai tudnak hatékonyan segíteni.

 

Korábban:

fejlesztés, ÚMFT, vállalkozások EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.