Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hatalmas fejlesztések: év végéig 36 iskola újul meg az országban

Forrás: MTI

2009.11.05 12:30:22

fejlesztés, iskola EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Nemzeti Iskola Felújítási Program keretében az elmúlt hetekben 26 tanintézmény korszerűsítése fejeződött be és az év végéig további 36 iskola újul meg pályázati, főként uniós pénzekből. A szigethalmi Szent István Általános Iskola megújulására 250 millió forint jutott, amit állami forrásból teremtettek elő.

Az oktatási és kulturális tárca vezetője kiemelte: az ország iskoláinak 40 százalékánál indokolt az infrastruktúra megújítása - mondta Hiller István egy korszerűsített általános iskola átadásakor, majd hozzátette, hogy ezért 2013-ig összesen 104 milliárd forint jut a korszerűsítésre, ebből a keretből 365 intézményben hajtanak végre fejlesztéseket, hogy jobb körülmények között tanulhassanak a diákok.Amíg országos átlagban csökken a gyermeklétszám, addig a fővárosi agglomerációban, Győr, Miskolc, Pécs és Szeged környékén növekszik az iskolás korúak száma. Ezért a pályázatok odaítélésénél mindezt figyelembe veszik. A szombaton sorra kerülő, a további elvonások ellen a szakszervezetek által szervezett Országos Szülői Értekezlettel kapcsolatban a miniszter elmondta: a gazdasági megszorítások valamennyi tárcát, így az oktatásét sem kerülhetik el. Mégis e területet, kiemelt fontosságára tekintettel kevésbé érinti az elvonás. Arányait tekintve ez nem éri el a 10 százalékot. A további csökkenés a gyermeklétszám megcsappanásából adódik, az idén a demográfiai hullámvölgy miatt ugyanis 22 ezerrel kevesebb diák iratkozott be az iskolákba, mint tavaly - hívta fel a figyelmet Hiller István.

Az iskolafelújításokról itt olvashat többet.

Korábban:

fejlesztés, iskola EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 4 hozzászólás

1  dzsovanni - 2009. november 05. csütörtök, 14:18

26 plusz még 36 iskola! Hát nem mondanám hogy valamilyen kiemelkedõ számról beszélhetnénk, ahhoz képest hogy több ezer iskola van és szerintem elég nagy részükre ráférne egy felújítás vagy legalábbis fejlesztés.

2  dzsovanni - 2009. november 05. csütörtök, 14:18

26 plusz még 36 iskola! Hát nem mondanám hogy valamilyen kiemelkedő számról beszélhetnénk, ahhoz képest hogy több ezer iskola van és szerintem elég nagy részükre ráférne egy felújítás vagy legalábbis fejlesztés.

1  dzsovanni - 2009. november 05. csütörtök, 13:19

Végre olyanra is jut pénz ami valóban fontos! Csak országos szinten elég kevésnek mondható az hogy 36 iskola és közel 4-5000 iskola van M.o-on! De örüljünk a kicsinek is. Ez is már haladás!

2  dzsovanni - 2009. november 05. csütörtök, 13:19

Végre olyanra is jut pénz ami valóban fontos! Csak országos szinten elég kevésnek mondható az hogy 36 iskola és közel 4-5000 iskola van M.o-on! De örüljünk a kicsinek is. Ez is már haladás!

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.