Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Közel félmilliárd forintot kap a vidéki iskola

Forrás: MTI/ Unióspénz

2009.11.04 11:20:19

fejlesztés, felújítás, támogatás, Mosonszentmiklós EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Európai uniós támogatással újítják meg az iskolát Mosonszentmiklóson. Az új épületrészben egyebek között számítástechnikai, idegen nyelvi, kémiai szaktantermek, továbbá négy tanterem, könyvtár és orvosi szoba kap helyet.

A 430 millió forintos összköltségű projekthez 310 millió forintot nyert a Győr-Moson-Sopron megyei község a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán - mondta Bedő Csaba polgármester, aki hozzátette, hogy a beruházás eredményeként a jelenleg két épületben tanuló alsó és felső tagozat egy helyre kerül. Az alsósok iskolaépületét felújítják, s szomszédságában új szárnyat emelnek a felső tagozatosok számára.

MTI fotobank

(képünk illusztráció)


Az oktatási intézmény fűtését alternatív energiaforrással, földhő felhasználásával oldják meg. A polgármester reméli, hogy ez a fűtési mód jelentős költségmegtakarítást hoz az önkormányzatnak. A földhő felhasználáshoz szükséges fejlesztés nyolc-tíz év alatt térül meg. A kivitelezés már megkezdődött, a munkálatok idején az alsó tagozatosokat közösségi létesítményekben helyezték el. A korszerű iskolát a tervek szerint jövő ősszel veheti birtokba a kétszáz kisdiák.

 A polgármester szólt arról, hogy a beruházás keretében felújítják a napközi otthont és annak konyháját is, kicserélik a nyílászárókat a orvosi rendelőben. A teljes projekthez 40 millió forint önrésszel járult hozzá a 2500 lakosú település önkormányzata, a fennmaradó 80 millió forint fedezésére pedig hitelt vesznek fel - mondta a polgármester.

A hazai iskolafejlesztésekről itt tudhatnak meg többet.

Korábban:

fejlesztés, felújítás, támogatás, Mosonszentmiklós EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.