Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Harmincmilliárd forintból korszerűsítik a főutat

Forrás: MTI/ Unióspénz

2009.11.04 16:00:20

fejlesztés támogatás, beruházás, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A tervek szerint csaknem 30 milliárd forintból újítják fel az 55-ös főút Baja és Szeged közötti szakaszát, ennek keretében a belterületi utak felújítása helyett, Mórahalmon elkerülő út épül majd 2012-ben.

A beruházás egy uniós nagyprojekt keretében valósulhat meg, az előkészítésre pedig több mint kétmilliárd forintot ítélt meg a kiemelt projekt zsűri -mondta Szalóki Flórián, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közlekedési Programok Irányító Hatóságának főosztályvezetője. A meglévő utak korszerűsítése helyett -, ahol a rekonstrukció mellett esetlegesen szélesíteni is kellene - jobb megoldás az elkerülő, mellyel egy időben kerékpárút is épül, ezzel megspórolva egy későbbi újabb projektet.  

MTI fotobank


Agy tíz éves álom valósul ezzel meg, hiszen az 55-ös főút egyre zsúfoltabb és folyamatosan romlik a műszaki állapota is. Ráadásul a város turisztikai fejlődésében is egyre komolyabb feszültségeket okoz a közlekedés - mondta Nógrádi Zoltán (Fidesz) a város polgármestere. A település már korábban elkezdte a várost elkerülő úttal kapcsolatos tervezési munkákat, a Csongrád Megyei Közútkezelővel, és már elkészültek az építési tervek, sőt a környezetvédelmi és más hatósági engedélyek is megvannak. Miután kiderült, hogy Bajával együtt sikeresen pályáztak az 55-ös főút 11,5 tonnás tengelyterhelésű felújítására, megnyílt a lehetőség, hogy Mórahalom elkerülő utat építsen a belterületi út rekonstrukciója helyett.

Korábban:

fejlesztés támogatás, beruházás, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.