Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Van megoldás a munkanélküliségre

Forrás: MTI

2009.10.29 10:18:58

munka, állás, Ggyőr, támogatás, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatási esélyeinek növelésére projektet indított két Győr megyei kistérségben európai uniós támogatással, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a győri székhelyű United Way Kisalföld Alapítvány.

A győri és a téti kistérségben a súlyos leszakadással, társadalmi kirekesztődéssel küzdő, munkavállalásukban korlátozott emberek foglalkoztatási esélyeit szeretnék javítani. A program célja, hogy a két kistérségben élő rászorulók munkaerő-piaci és társadalmi integrációját elősegítse - közölte Kovács Katalin projektmenedzser szerdán sajtótájékoztatón.

A két és fél éves programot több mint 60,5 millió forintos uniós és állami támogatással valósítják meg. Ennek keretében hatvanöt embernek nyújtanak segítséget szociális szolgáltatásokkal és a szociális munka eszközeivel. A munkanélkülieket olyan ismeretekkel vértezik fel, amelyek birtokában meg tudnak jelenni a nyílt munkaerőpiacon. A foglalkoztatás felé vezető "első lépést" azok a támogató szolgáltatások jelentik, amelyek képessé teszik a résztvevőket az önálló életvitelre és előkészítik őket arra, hogy a munkaerőpiacra lépjenek.Az egyéni fejlesztés során önálló életvezetési készségeket, kulcsfontosságú alapismereteket sajátíthatnak el a résztvevők, egyebek között álláskeresési és pszichológiai tanácsokat kapnak, s családterápiában is részesülhetnek. Az egyéni fejlesztés mellé csoportos képzés is társul. A programra jelentkezők számára a képzés ingyenes, számukra képzési hozzájárulást, étkezést, tananyagot, igény szerint gyermekfelügyeletet biztosítanak. Toborzásuk megkezdődött az együttműködő partnerekkel, köztük Tét roma kisebbségi önkormányzatával és a győrszemerei önkormányzattal.

A projektmenedzser kifejtette, hogy a munkaerő-piaci részvétel szempontjából különösen rossz helyzetben vannak a roma emberek, a megváltozott munkaképességgel vagy fogyatékossággal élők, a szenvedélybetegek és a pszichés betegséggel küzdők. Nekik egyénre szabott, többirányú segítségre van szükségük ahhoz, hogy ebből a helyzetből ki tudjanak lépni.

Korábban:

munka, állás, Ggyőr, támogatás, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.