Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Ötven éve nem volt ekkora felújítási hullám hazánkban

2009.10.28 11:58:25

fejlesztés, iskola, oktatás, ÚMFT EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az ÚMFT Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében megközelítőleg 104 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból lehetőség nyílik 364 projekt megvalósítására.

Számos óvoda és iskola korszerűtlen, lelakott épülete újulhat meg, korszerű nevelési-oktatási intézmények kerülnek kialakításra. Az ÚMFT keretén belül az elmúlt 50 év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja valósul meg - mondta el Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. A tóalmási általános iskola, óvoda és főzőkonyha összesen 247 millió forintos támogatást nyert el fejlesztései megvalósításához.

A tóalmási oktatási intézményekben az esélyegyenlőség figyelembevételével integrált nevelés folyik. A hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek segítését, nevelését már az óvodában elkezdik. Az integrált oktatás az iskolában folytatódik tovább, így ezeknek a gyermekeknek is megnövekedett esélyeket biztosít a település és az önkormányzat a szakmát, vagy érettségit adó intézményekbe való továbbjutásra, mint a nem hátrányos környezetből érkező társaiknak.Az óvodában többek között kialakításra került egy logopédiai csoportszoba a sajátos nevelési igényű gyermekek a számára, ahol korszerű felszerelések, eszközök használatával fejlődhetnek a gyermekek, ezzel segítve őket a társaikhoz való felzárkóztatásban. Az iskolában a fejlesztés eredményeképp például 15 számítógép is beszerzésre került, amely a középiskolai tanulmányokhoz ma már elengedhetetlen, és a megfelelő szoftverek használatával a sajátos nevelési igényű gyermekek számára is megfelelő fejlődési lehetőséget jelent. A konyhai fejlesztéssel a biztonságos munkahelyi környezet megteremtése, valamint a gyermekek egészségesebb étkeztetése a cél.
 
Az eszközbeszerzés során az elavult és amortizálódott eszközök cseréje, és a hiányzók pótlása valósult meg, így az informatikai és nyelvi labor kellékei, udvari játékok, kerékpártárolók, szelektív hulladékgyűjtők, képességfejlesztő játékok, a környezet megismeréséhez és mozgásfejlődéshez szükséges eszközök, és az audiovizuális eszközök is. A fejlesztés során az iskola és az óvoda épületének részleges, projektarányos akadálymentesítésére is sor került.

Korábban:

fejlesztés, iskola, oktatás, ÚMFT EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.