Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Háromezermilliárd forintos magyar nagyprojektek

2009.10.15 10:35:27

fejlesztás, NFÜ, támogatás, nagyprojekt EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Október elejéig közel 3.000 milliárd forintot nyertek uniós forrásból magyar pályázatok, ebből már 520 milliárd forintot átutaltak a projektgazdáknak.

Az NFÜ közleményében kiemelte, hogy eddig 11.930 ténylegesen megkötött szerződést kötöttek az intézmények, míg több mint 2.400 projektet már le is zártak. Október elejéig több mint 4.825 milliárd forint támogatási igény érkezett be, amiből közel 15.350 projekt 3.000 milliárd forint támogatásban részesült. Emellett 239 nagy értékű regionális és országos jelentőségű kiemelt projekt támogatási szerződését kötötték meg több mint 1.400 milliárd forint értékben. 

MTI
Debreceni villamosfejlesztés


Az NFÜ közleménye szerint Magyarország nemzetközi összehasonlításban kiválóan teljesít: Lengyelország után a második legtöbb nagyprojektet nyújtotta be a bizottsághoz az uniós tagországok között. Emellett a Brüsszel által elfogadott 49 nagyprojekt esetében is a vezető tagországok között áll: Románia (16 darab) után Magyarország (11 darab) rendelkezik a legtöbb jóváhagyott nagy fejlesztési projekttel, más tagországok megközelítőleg sem tudnak ennyi elfogadott, nagy értékű projektet felmutatni. A közleményben az ügynökség aláhúzta: a KPMG könyvvizsgáló tíz közép-kelet európai ország együttműködésével készített felmérése szerint a régióban Magyarország vezet az uniós források időarányos felhasználásában. 

Korábban:

fejlesztás, NFÜ, támogatás, nagyprojekt EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.