Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Jövőre százmilliárdos krízisalap segíti a munkanélkülieket

Forrás: MTI/ Unióspénz

2009.10.02 10:01:59

munka, vállalkozás, foglalkoztatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az év végéig a képzéssel kombinált munkahelymegőrző program keretében 30 milliárd forintra pályázhatnak a cégek. A kormány szerint az átcsoportosítás hatására idén 150-160 ezer állást sikerült megőrizni az országban.

A kedvező brüsszeli döntés esetén ez a forrás  további 20 milliárddal egészülhet ki a regionális munkaügyi központok keretének bővítésével - mondta Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, aki hozzátette, hogy a kormány a válság következményeinek enyhítése érdekében hozott intézkedéseinek részeként az uniós forrásokkal együtt közel 50 milliárd forintot csoportosított át munkahelymegőrző programokra. Ily módon 150-160 ezer állást sikerült megőrizni az országban. A már hatmilliárd forintra duzzadt krízissegély-alapból eddig 19 ezer rászoruló részesült átlagosan 37 ezer forint értékű támogatásban.Az Út a munkához programra jövőre 110 milliárd forintos állami keret áll rendelkezésre, amelyet 7,5 milliárd forint uniós forrás egészít ki. Ebből közcélú foglalkoztatásra 40-50 milliárd forint fordítható - közölte a politikus, aki szerint ez a Jászságot is magában foglaló Észak-alföldi régió számára kiemelkedő lehetőség, mert itt igen magas a segélyezettek száma - régiónként 7-8 ezer, valamint a közfoglalkoztatásba bevontaké is - régiónként 22-25 ezer. 

Simon Gábor szerint bár Jászberényben az álláskeresők száma alig haladja meg az országos átlag felét, egy elektronikai klaszter alakításával, illetve foglalkozási paktum létrehozásával tovább erősödhetne a város és a térség versenyképessége. A klaszter a Jászberényben korábban meghiúsult tudásközpont funkcióját részben kiváltva a környék elektronikai vállalkozásait foghatja majd össze.

Korábban:

munka, vállalkozás, foglalkoztatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.