Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újabb város csatlakozik a milliárdos fürdőfejlesztésekhez

2009.09.30 12:55:35

fejlesztés, beruházás, fürdőfejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Két és félmilliárdos fejlesztésre készülnek Gyulán a várfürdőben. A fejlesztéshez uniós támogatásra is számítanak, a beruházási összeg 50 százalékát tenné ki az önrész, míg a többit önkormányzati segítséggel valamint hitelfelvétellel teremtenék elő.

A gyulai várfürdőben nettó 2,5 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben a tervek szerint, melyhez uniós támogatásai forrásokat is igénybe terveznek venni. A beruházáshoz szükséges pénzösszeg 50 százalékát biztosítanák önrészből, ennek felét az önkormányzat, míg a fennmaradó 650 millió forintot a várfürdő teremtené elé hitel bevonásával.

MTI fotobank
Nyugati kényelem

Emellett pedig a város 95 százalékos tulajdonában álló Várfürdő Kft. 100 millió forint saját forrásból szaunakomplexumot épít. Azzal a reménnyel, hogy ennek köszönhetően a fürdő kihasználtsága a téli szezonban is növekedhet.

Megújulnak az ország fürdői

Korábban már beszámoltunk arról, hogy nettó 3,5 milliárd forintos ajánlattal a három tagú Szeged-Fürdő 2. Konzorcium nyerte el az Újszegedi Fürdőkomplexum fejlesztésének harmadik ütemére kiírt nyílt közbeszerzést. Ennek köszönhetően a teljes szegedi fürdő megújul, csakúgy mint a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által, 1,2 milliárd forintos beruházással fejlesztett nyíregyháza-sóstógyógyfürdői parkfürdő.

Fedett fürdőház kiépítésével, a nyári fürdők átalakításával, strandfejlesztéssel mintegy 3 milliárdos beruházás valósul meg Sárváron is. A költségek 30 százalékát az Európai Unió finanszírozza, a város pedig 2,1 milliárd forint önerőt biztosít a fejlesztéshez. A fejlesztéseken túl hazánkban egészen új vízi élményparkok is épülnek. Többek között egy luxusszállodával kibővített strandfürdő építését tervezi egy vállalkozó a Pécshez közeli Nagykozáron. A beruházás tervezett összköltsége ötmilliárd forint, melynek nagy részét uniós pályázati forrásból fedeznének, a beruházás 2010 elején kezdődne el.

A hazai fürdőfejlesztésekről bővebben itt olvashatnak.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, fürdőfejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.