Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Átadták a megújult Szajol-Mezőtúr vasútvonalszakaszt

Forrás: MTI

2009.09.30 15:29:28

fejlesztés, beruházás, közlekedés, vasút EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az utóbbi években aránytalanul háttérbe szorult a kötött pályás közösségi közlekedés infrastruktúrájának javítása a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésével szemben.

Az utóbbi években aránytalanul háttérbe szorult a kötött pályás közösségi közlekedés infrastruktúrájának javítása a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésével szemben - jelentette ki Szajolban a megújult Szajol-Mezőtúr vonalszakasz átadása alkalmából a kivitelezői konzorciumot vezető Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Magyarország egyik kitörési pontja a logisztika, melyben hazánk néhány éven belül európai nagyhatalommá válhat. Ezért nem csupán kényelmi, de stratégiai kérdés a közlekedési infrastruktúra fejlesztése - mondta Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára, aki hozzátette, hogy erre 2013-ig 1700 milliárd forintot fordíthat az ország, amelynek jelentős részéből éppen a Szajol-mezőtúrihoz hasonló beruházások valósulnak meg. 

MTI fotobank

A korábbi uniós ISPA programok keretében jelenleg is mintegy félszáz vasút-korszerűsítési beruházás zajlik az országban, amely összesen 220 kilométernyi pályahosszt érint. A Szajol és Mezőtúr közötti vonalszakasz új biztosítóberendezéseinek telepítésére, illetve a szajoli vontatási állomás átépítésére a Budapest-Lökösháza vasútvonal rehabilitációjának keretében került sor. Az uniós ISPA, illetve kohéziós alap forrásaiból támogatott teljes beruházás közel 30 milliárd forintba, ezen belül a most átadott szakasz mintegy nyolcmilliárd forintba került.

A kivitelezést 2007 januárjában kezdte el a Siemens AG és a Siemens Zrt. által alkotott konzorcium. A fejlesztéseknek köszönhetően Tiszatenyő állomást és Kétpó forgalmi kitérőt a jövőben egy korszerű technológia alkalmazásával távvezérléssel Szajolból irányítják majd. A korszerűsített pályaszakaszon pedig kihasználhatóvá válik a kiépítettség szerinti 160 kilométeres óránkénti sebesség.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, közlekedés, vasút EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 2 hozzászólás

1  tóth sándor - 2009. szeptember 30. szerda, 17:21

Figyelemmel kísértem a vasút eme szakaszának átépítését. Ma pl. lefényképeztem, amint a munkások lopják a feleslegessé vált bazaltkockákat...

2  tóth sándor - 2009. szeptember 30. szerda, 17:21

Figyelemmel kísértem a vasút eme szakaszának átépítését. Ma pl. lefényképeztem, amint a munkások lopják a feleslegessé vált bazaltkockákat...

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.