Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A biológiai szennyvíztisztításé a jövő

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.29 14:19:00

fejlesztés, pályázat, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter rakta le kedden az alapkövét annak az 5,7 millió euró értékű beruházásnak, amellyel tovább korszerűsítik Szombathely szennyvízelvezetési- és tisztítási rendszerét.

"Számokban és kilométerekben nemsokára utolérjük Európát, hiszen rövidesen 40 ezer kilométer hosszúságú csatornahálózat lesz az országban, 2015-ig el kell érnünk, hogy a 90 százalékos csatornázottságot és azt, hogy a szennyvizek száz százalékát biológiai szennyvíztisztítás után engedjük vissza a befogadó vízfolyásokba" - mondta a szaktárca vezetője.


(képünk illusztráció)


Az Európai Unió ISPA programja által a kohéziós alapból támogatott fejlesztés első ütemében korszerűsítették azt a szennyvíztisztítót amely 34 települést, köztük a vasi megyeszékhelyet szolgálja ki, kiépítették Szombathely nyugati részének csatornahálózatát, elkészült az új komposztáló telep, amely a szennyvízkezelésből és szennyvíztisztításból származó környezeti károk csökkentését szolgálja.

A 19,8 millió euró összértékű beruházás takarékos megvalósításával 5, 7 millió forintos pénzmaradvány keletkezett, amelyet uniós jóváhagyással  a szennyvíz- és komposztáló telep további fejlesztésére, például belső úthálózatának megépítésére, valamint újabb csatornázási munkákra használnak. A beruházással megoldódhat a szombathelyi Zanati út vasúti aluljáró elöntésének problémája, amely nagyobb esőzésekkor időről-időre megbénította a négysávos főút forgalmát.
 

Korábban:

fejlesztés, pályázat, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.