Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Fűtésrendszer korszerűsítés uniós forrásból

Forrás: Magyarorszag.hu

2009.09.23 11:20:47

fejlesztés, fűtés, támogatás, beruházás, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programjának keretében kiírt pályázat révén, összesen több mint 22 millió forintból újulhatott meg a Bakonycsernyei Evangélikus Egyházközség templomának, Esperesi Hivatalának és imaházának fűtési rendszere.

A Környezet és Energia Operatív Program pályázatainak célja az energiahatékonyság növelése, a megújuló energiaforrások használatának széles körű elterjesztése és az energiatakarékosság fokozása. A terület jelentőségének növekedését is jelzi, hogy míg a Nemzeti Fejlesztési Terv révén megvalósult projektek összértéke 151 milliárd forint volt, addig az Új Magyarország Fejlesztési Terv csaknem tízszer ekkora forrást, összesen mintegy 1 500 milliárd forintot biztosít környezetvédelmi beruházásokra.

A Bakonycsernyei Evangélikus Egyházközség templomának, Esperesi Hivatalának és imaházának fűtési rekonstrukciója csaknem 10 millió forint uniós támogatással, összesen több mint 22 millió forintból valósulhatott meg. A beruházás keretében az Esperesi Hivatalt - fűtésrásegítése, valamint melegvíz-ellátása érdekében - négy darab vákuumcsöves napkollektorral, az egyházközség templomát pedig két 30 kW energia előállítására alkalmas föld-víz típusú hőszivattyúval szerelték fel, az imaházban központi fűtést építettek ki. Az imaház fűtését biztosító kazán, a gyülekezet később megépítendő óvodájának és tornaszobájának alapfűtését is képes lesz biztosítani.Bakonycsernye három alkalommal pályázott az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázataira, a település összesen több mint 15 millió forint támogatásban részesült. A Móri kistérség szintén eredményesen pályázik az Új Magyarország Fejlesztési Terv forrásaira. Főként a Gazdaságfejlesztési és a Regionális Operatív Program pályázatain sikeres a kistérség, amelyeken eddig közel 2,5 milliárd forintos összeget nyert el.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programjában megújuló energiaforrás-felhasználás növelésére mintegy 62 milliárd forint áll a pályázók rendelkezésére. "Tiszta energia - tiszta környezet" mottó alatt 2009 márciusában hét új uniós pályázat került kiírásra, összesen 34 milliárd forint értékben. Az uniós források felhasználása során az egyik legfontosabb szempont, hogy a források a lehető legnagyobb mértékben járuljanak hozzá a válság hatásainak enyhítéséhez, a munkahelyek megőrzéséhez és új munkahelyek teremtéséhez. 2007-ben hazánk az uniós tagországok közül az elsők között nyitotta meg a 2007-2013 között rendelkezésre álló támogatási forrásokat. Magyarország az első olyan tagállam, amely kifizetés-igénylést nyújtott be a Bizottságnak a 2007–2013-as pénzügyi időszakban.

Hazánk időarányosan a 2007–2008-as időszak 9,86 milliárd eurós keretének 89 százalékát hívta le, ezzel a régióban első a források időarányos felhasználásban. A 2008–2009-es időszakban az Európai Bizottság által teljesített időközi kifizetések tekintetében Magyarország 253 millió euró lehívással a 3. helyen áll tagállami összehasonlításban.

Korábban:

fejlesztés, fűtés, támogatás, beruházás, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.