Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újabb milliárdos hulladékkezelőt adtak át

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.22 09:34:18

fejlesztés, pályázat, támogatás, hulladékgazdálkodás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Megkezdődött a próbaüzem nógrádmarcali hulladékkezelő központban az európai uniós normáknak megfelelő beruházás 106 Nógrád és Pest megyei település összefogásával épült.

Hétfőn lezajlott a műszaki átadás-átvétel, 28 napon belül hivatalosan is átadják a regionális létesítményt - mondta Gyenes Szilárd projektvezető, aki hozzátette, hogy a projekt 1,1 milliárd forintból valósult meg, az EU kohéziós alapja 50 százalékban, a környezetvédelmi minisztérium 40, míg az önkormányzati tárca 5 százalékban támogatta. A fennmaradó 5 százalékot a beruházó Északkelet-Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás biztosította.

MTI


Az új hulladékkezelő rendszerben a vegyes települési szilárd hulladékból kiválogatják a termikusan jól hasznosítható hulladékot, leválasztják a fémeket és a szerves anyagok egy részét. A komposztálóüzem a települési zöldhulladékok kezelését végzi, az előállított komposztot kertekben, parkokban használhatják fel. A hulladéktárolóban keletkező éghető gázokat az üzemviteli épületek fűtésére és melegvíz-ellátására használják majd. A központ mellett 486 szelektív hulladékgyűjtő sziget és kilenc hulladékudvar is épül, a háztartási veszélyes hulladékokat két, erre a célra kialakított járművel gyűjtik majd be.

Korábban:

fejlesztés, pályázat, támogatás, hulladékgazdálkodás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.