Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

További kétmilliárddal bővül a hulladékgazdálkodási projekt

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.16 14:00:25

fejlesztés, támogatás, pályázat, beruházás, hulladék EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

További 8,5 millió euró, mintegy 2,2 milliárd forint értékű beruházással bővül az északkelet-magyarországi hulladékgazdálkodási projekt. 2010 végéig Nagyecseden és Kisvárdán egy-egy komposztáló telep, míg Nyíregyházán új hulladéklerakó-hely épül.

A projekt 229 Szabolcs-Szatmár-Bereg és 11 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település háztartási szemételhelyezését oldja meg, a beruházás részleteit lakossági fórumokon ismertetik a térségben - közölte az európai uniós program megvalósításának kommunikációjáért felelős Mahír-MonDay Konzorcium. A pénz a beruházás első üteme költségeinek átcsoportosításából, a kivitelezés eddigi megtakarításából, valamint a visszaigényelhetővé vált általános forgalmi adóból származik.


A plusz fejlesztéseket Brüsszel a benyújtott módosítási kérelem alapján támogatja. A befejezéshez közeledő első beruházási ütemben 35 millió eurós költségből, mintegy 9,5 milliárd forintból Nagyecseden és Kisvárdán regionális hulladéklerakó, míg Nyíregyházán hulladékválogató épül az év végéig.
A további beruházások közül az új nyíregyházi lerakó mintegy 300 ezer lakosnak biztosítja majd a háztartási hulladék elhelyezését, 20 éves időtartamra. A nagyecsedi és a kisvárdai komposztáló telepek pedig a hulladékmennyiséget csökkentik újrahasznosítással. A rendelkezésre álló összegből emellett 10 hulladékgyűjtő járművet is vásárolnak.

A hazai hulladéklerakókkal kapcsolatban innen szerezhet bővebb információt.

Korábban:

fejlesztés, támogatás, pályázat, beruházás, hulladék EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.