Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hatalmas támogatást kaphatnak a méhészek

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.15 14:14:43

fejlesztés, támogatás, FVM, euró EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Szaktanácsadásra 470 ezer euró, míg a vándoroltatásra 340 ezer euró a 2009 őszétől 2010 őszéig tartó következő időszakra jutó támogatási keret a méhészek részére - a számokat tartalmazó mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszteri (FVM) rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A támogatási kérelmeket október 16-tól jövő év szeptember 5-ig lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Az MVH a kérelmeket a beérkezés sorrendjében, folyamatosan bírálja el. A számlákon 2008. szeptember 1. és 2010. augusztus 31. közti dátumnak kell szerepelnie teljesítési időpontként. A rendelet a méhészeti képzés országos koordinálására 100 ezer, regionális kongresszusok szervezésére 180 ezer eurót irányoz elő. A szaktanácsadó hálózat működtetésére 470 ezer, a bemutató méhészetek látogatására 50 ezer euró a keretösszeg.


Az eszközök támogatása közül a méz kinyeréséhez - pergetéséhez - szükségesekre 120 ezer, a mézesüveg gyártásához szükséges formagarnitúra beszerzésére 20 ezer euró fordítható. A varroa atka elleni gyógyszer támogatási kerete 2 millió 150 ezer, az alternatív védekezésé 40 ezer euró. A kaptárak azonosítására fordítható pályázati pénz kerete 90 ezer, a vándoroltatáshoz szükséges eszközöké pedig 340 ezer euró. Például új teherautó vásárlásához legfeljebb 2 ezer, aggregátor vásárlásához pedig 200 euró igényelhető.

Az szóban forgó uniós támogatást a méhészek Magyarország 2004-es EU csatlakozását követően minden évben megkapták - mondta az MTI-nek Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke, a támogatási rendelet közzétételét kommentálva. A támogatási pénz összesen évente mintegy egymilliárd forintra rúg. A most megjelent rendelet újdonsága, hogy különböző, a méhészek munkájához szükséges eszközök vásárlását, sőt a mézes üvegek gyártását is támogatja.

A mezőgazdasági pályázatokkal kapcsolatban itt talál bővebb információt.

Korábban:

fejlesztés, támogatás, FVM, euró EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.