Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Uniós támogatással vezetnek be új módszert Pomázon

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.14 14:10:30

fejlesztés, támogatás, Pomáz, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A hagyományos, 45 perces órakerettől, illetve a megszokott órarendtől is eltérhetnek az új tanévben Pomáz öt oktatási intézményében annak a módszernek köszönhetően, melynek bevezetését az uniós forrásból elnyert 71,5 millió forint teszi lehetővé.

Pomáz önkormányzata a NOIKSZ-hoz tartozó két óvodát, két általános iskolát és a zeneiskolát vonta be az uniós projektbe - mondta Morvai Zsuzsanna, a település Nevelési Oktatási Intézmények Koordinációs Szervezetének (NOIKSZ) vezetője.  Az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával biztosított több mint 70 milliós keretből egyebek mellett az intézményvezetők és pedagógusok továbbképzésére, a módszert segítő taneszközökre, a tantervek átdolgozásában résztvevők díjazására, illetve informatikai eszközök beszerzésére is jut - fűzte hozzá a projektvezető. Pomázon elsőként a német nemzetiségi iskola vezette be a "kompetencia alapú" oktatást, így a helyi pedagógus kollégák is bekapcsolódnak a NOIKSZ intézményeiben most elindult munkába.

 


Új rendszer régi alapokon


Az újdonságok között szerepel, hogy bizonyos témákat (például a környezetvédelmet) az egymást követő napokra csoportosított, a témához kapcsolódó tantárgyak segítségével dolgozzák fel. Ezek a „témahetek”, illetve a hagyományosnál több manuális foglalkozás, valamint a tananyag játékosabb, sokszínűbb, vonzóbb, „lazább” oktatása a tapasztalatok szerint az ismeretek mélyebb elsajátítását eredményezik - emelte ki Morvai Zsuzsanna.

Korábban:

fejlesztés, támogatás, Pomáz, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.