Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Közel kétmilliárdért újítják fel a 86-os főút egy részét

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.14 14:59:12

fejlesztés, pályázat, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Rövidesen megkezdődik a 86-os főút Mosonmagyaróvár-Csorna közötti szakaszának felújítása, az 1,945 milliárd forintos fejlesztés munkaterületét hétfőn adta át a kivitelezőnek a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A Közlekedési Operatív Program (KÖOP)keretében valósul beruházás összegének 85 százaléka európai uniós, 15 százaléka pedig magyar állami forrásból származik - mondta Fazakas Orsolya, a társaság kommunikációs vezetője, aki hozzátette, hogy a projekt során 33,1 kilométeres hosszon megerősítik a kétszer egy sávos másodrendű főút burkolatát 12 centiméteres új aszfaltréteggel.


(képünk illusztráció)


További 3,1 kilométeren a teljes burkolatot kicserélik tizenkilenc centiméter új aszfaltréteg beépítésével. Több helyen, így Csorna, Bősárkány és Jánossomorja lakott területének határában forgalomcsillapító szigetet építenek. A Bősárkány közeli Rábca hidat és a Hanság főcsatorna hídját korszerűsítik: szigetelését kicserélik, szegélyét átépítik. Jánossomorja jelzőlámpás gyalogátkelőt kap az óvoda és az iskola közelében. A tervek szerint 2011 második felében végez a kivitelező Teerag-Asdag Kft. a munkával. 

Korábban:

fejlesztés, pályázat, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.