Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Kétszázmilliárd forintból fejlesztik a hazai kertészeti ágazatot

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.11 15:12:00

fejlesztés pályázat, támogatás, kertészet EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Mintegy 200 milliárd forint áll rendelkezésre a kertészeti ágazat fejlesztésére az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program forrásaiból.

A fejlesztési források fele-fele arányban származnak uniós illetve nemzeti forrásból - mondta mondta Bittsánszky János, a Kertészeti Tanács elnöke, hozzátéve, hogy a fejlesztések során elsőbbséget élveznek az ültetvény-felújítások, korszerűsítések, valamint a fedett termesztési felületek, így a fólia- és üvegházak területének növelése.

   

"Szeretnék elérni, hogy az országban szinte mindenütt rendelkezésre álló geotermikus energiát könnyebben fel lehessen használni a kertészetekben" - emelte ki a Kertészeti Tanács elnöke. Az ágazat árbevétele jelenleg évente mintegy 500 milliárd forintot tesz ki. Ennek 60 százalékát a zöldség-gyümölcs ágazat adja. A fennmaradó hányadból a szőlészet és a borászat 90 milliárd, a dísznövénytermesztés 60 milliárd, a gyógynövénytermelés pedig mintegy 50 milliárd forinttal részesedik. Bittsánszky János szerint ahhoz, hogy a kertészeti ágazat a fejlesztések nyomán a lehetőségeit kihasználhassa, el kell érni, hogy a kertészeti vállalkozások könnyebben juthassanak banki kölcsönökhöz. 

Korábban:

fejlesztés pályázat, támogatás, kertészet EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.