Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

KEOP: nyolcvanmilliót nyertek a kis települések

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.10 10:28:51

fejlesztés, szennyvíz, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A 3150 lakosú Győrszemere és az 1500 lakosú Tényő község önkormányzata közös pályázaton 79 millió forintot nyert a szennyvízcsatorna rendszer kiépítésének tervezésére és előkészítésére a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán.

A több mint kétmilliárd forintos összköltségű program keretében sor kerül a két község szennyvizét befogadó téti szennyvíztisztító telep korszerűsítésére és felújítására is - mondta a Horváth Gyula, Győrszemere polgármestere, aki hozzátette, hogy az előkészítési munkák keretében jelenleg a lőszermentesítést és a régészeti feltárást végzik a területen a szakemberek.


(képünk illusztráció)


A szennyvíz projekt kivitelezésére várhatóan a jövő év tavaszán nyújtják be a pályázatot az önkormányzatok. Amennyiben az eljárás zökkenők nélkül zajlik, akkor ősszel megindulhat a kivitelezés és 2011 végére, 2012 elejére elkészülhet a fejlesztés. A beruházási összegből a legkedvezőbb feltételek esetén tizenöt százalékot kell a két településnek finanszírozni, a többit az Európai Unió és a magyar állam biztosítja.

A társulat megalakulása akkor szabályszerű, ha az ingatlantulajdonosok minimum 67 százaléka szándéknyilatkozatban rögzíti hozzájárulását, támogatását a projekt megvalósítására, önként vállalva a tagságot, valamint az önrész kifizetését.
 

Korábban:

fejlesztés, szennyvíz, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.