Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Százmilliót kapott a város régészeti feltárásra

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.09 11:21:58

támogatás, beruházás, fejlesztés, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A közelgő szennyvízcsatorna-építés előtt Békéscsaba majdnem 115 millió forintot költ a régészeti feltárásokra és a tűzszerészeti felderítésre.

Az Európai Bizottság még az idei esztendő áprilisában hagyta jóvá Békéscsaba szennyvíztisztításának és csatornázásának a fejlesztését, a beruházás összköltsége 17,7 milliárd forint, amelyből mintegy 15 milliárd forint az uniós támogatás - tájékoztatott Vantara Gyula, a város polgármestere.   


(képünk illusztráció)


A város vezetése időközben aláírta a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálattal a vállalkozói szerződést a munkálatok által érintett területek kötelező feltárásáról. Az előzetes vizsgálatok szerint összesen 20 ezer négyzetméter felületet kell átvizsgálni, amely magában foglalja a teljes feltárással érintett területeket és a kivitelezés során esetlegesen előkerülő lelőhelyeket. A város régészeti szempontból gazdagnak mondható, hiszen Békéscsabán és környékén több száz régészeti lelőhelyet tartanak nyilván.   
 

Korábban:

támogatás, beruházás, fejlesztés, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.