Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hárommilliós eurós akció az illegális lerakók ellen

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.09 13:46:06

fejlesztés, hulladéklerakó, támogatás, beruházás, együttműködés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Uniós források segítségével, mintegy 30 millió forint felhasználásával közel száz illegális hulladéklerakót térképeztek fel a Tisza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és kárpátaljai szakaszán.

A határon átnyúló, EGT és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával megvalósult projektbe több mint száz, a Tisza mellett fekvő ukrán és magyar települést vontak be. A programban szemétgyűjtési akciók és gyermeknevelési programok egyaránt szerepeltek, de feltérképezték a Tisza melletti hulladéklerakó-helyek elhelyezkedését is. Főleg ukrán oldalon okoz gondot a kommunális hulladék illegális lerakása, elsősorban a Tisza határon túli mellékfolyóinak hullámterén, és annak közvetlen környezetében. Emiatt igen gyakoriak azok a hulladék-szennyezések, amiket az áradások átsodornak Kárpátaljáról Magyarországra, szennyezve ezzel a hazai vizeket - mondta Szűcs Julianna, az Együtt az Élő Tiszáért program koordinátora.A problémát ukrán oldalon is felismerték, felszámolására nagyszabású hulladékgazdálkodási programot indítottak el közös erővel a kárpátaljai járások.  Gajdos István, Beregszász polgármestere szerint valóban nagy gondot okoz Kárpátalján a kommunális hulladékok nem megfelelő kezelése, de jelenleg nem működik korszerű hulladéklerakó-és feldolgozó üzem a térségben. A 3 millió euróba kerülő beruházás tanulmányterveinek elkészítését még helyi forrásokból finanszírozták, a kiviteli tervekhez szükséges pénzre viszont már az Európai Uniónál pályáznának a kárpátaljai járások.

Korábban:

fejlesztés, hulladéklerakó, támogatás, beruházás, együttműködés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.