Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Csökkentett kerettel is fejlesztik a főutat

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.09 10:23:26

út, beruházás, fejlesztés, Hónig Péter EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A 2007-2013. közötti útfejlesztések kerete 60 milliárd forinttal csökkent ugyan, de ez nem érinti a 8-as számú főút építési munkáit, annak további fejlesztését fokozott figyelemmel kíséri a kormányzat.

A főút fejlesztésben elsődleges a Várpalotát elkerülő szakasz megépítése, továbbá a Veszprém-Várpalota közötti, már négysávos útvonal 11,5 tonnás tengelyterhelésre erősítése - mondta Hónig Péter, közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, aki hozzátette, hogy kiemelt feladat a beruházásban a Márkó-Ajka, illetőleg Ajkától a megyehatárig terjedő, 28,4 kilométeres útszakasz kétszer kétsávossá fejlesztése. A beruházások fokozatosan zajlanak, már az idén elkezdik a munkálatokat, a befejezési határidők 2013-ra, illetve végső dátumként 2015-re tehetőek, fejlesztések teljes költsége meghaladja majd a 100 milliárd forintot.
Hónig Péter hangsúlyozta, hogy a beruházások környezetvédelmi jóváhagyását illetően az uniós szabályozás szigorúbb a magyarnál, s mivel a fejlesztéseket az Európai Unió finanszírozza, így az diktálja a feltételeket is. Emiatt nehéz garantálni az időpontokat - jegyezte meg. Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke azt hangsúlyozta, hogy 1999 óta "rengeteget beszélnek" a 8-as főút fejlesztéséről a tettek helyett, ugyanis szerinte a tervezések sem kezdődtek meg időben és ennek nyomán késtek, illetve késnek az engedélyezési eljárások is.

Korábban:

út, beruházás, fejlesztés, Hónig Péter EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.