Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Fürdőfejlesztés: újabb színvonalas fürdővel bővül hazánk

Forrás: MTI/ Unióspénz

2009.09.08 14:35:30

fejlesztés, beruházás, támogatás, fürdőfejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással fejleszti a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői parkfürdőt. A cég a beruházásból 880 millió forintos árbevételre számít.

Az Európai Unió 50 százalékos arányú finanszírozását az első pályázati fordulóban már elnyert idegenforgalmi projekt kiviteli tervei elkészültek, megindult a közbeszerzési eljárás, a támogatói szerződés aláírását követően az idén megkezdődhet az építkezés - mondta Belus Tamás, a vállalat vezérigazgatója. A parkfürdőben korszerűsítik a meglévő 50 méteres uszodát, további három gyógyvizest medencét és új öltözőt létesítenek, valamint a hideg vizes medencéknél szórakoztató létesítményeket hoznak létre, a beruházás várhatóan a jövő évi nyári szezonra készül el.  


A társaság a tavalyihoz hasonlóan, az idén is 880 millió forintos árbevételre számít az idegenforgalmi tevékenységből.  A cég által működtetett létesítmények közül az egész évben nyitva tartó Aquaris Élményfürdőt a nyári hónapokban 52 ezer vendég kereste fel, közülük több, mint 50 százalék külföldi turista volt. Ők főként Szlovákiából, Romániából, Lengyelországból és Oroszországból érkeztek Sóstógyógyfürdőre. Tavaly nyáron 56 ezer volt a élményfürdőben pihenő vendégek száma, a négyezres csökkenést a vezérigazgató elfogadhatónak nevezte, tekintettel a pénzügyi-gazdasági világválságra.

A fejlesztés előtt álló parkfürdőben viszont, ha csak ezer látogatóval  is, de 119 ezerről 120 ezerre nőtt nyáron a vendégek száma. A beruházások után jövőre a 180 ezres látogatói számot célozzák meg. A cég két szálláshelyén, a Svájci-lakban és a Fürdőház panziójában, az együttesen 40 személy elhelyezésére alkalmas 28 szobában pedig - köszönhetően a külföldi vendégeknek - 114 százalékos kihasználtságot értek el, a pótágyazás révén.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, támogatás, fürdőfejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.