Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Ötmilliárd forintra pályáztak idén a halászok

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.07 13:04:04

fejlesztés, pályázat, beruházás, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A vártnál több - 5 milliárd forintot meghaladó - igény érkezett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a haltermelés, a halfeldolgozás és a természetes vízi halászat fejlesztését célzó beruházások támogatására az első kérelembenyújtási időszak alatt.

Magyarországon mintegy 400 olyan halászati vállalkozás működik, amely eséllyel pályázhat ilyen uniós pénzre az Európai Halászati Alapból - mondta Soproni Horváth Lajos, az MVH sajtófőnöke, aki hozzátette, hogy idén meghirdetett támogatásra 78 kérelem érkezett.Ha ezek az elképzelések megvalósulnak, akkor az elkövetkezendő két évben hozzávetőlegesen tíz milliárd forint összegű beruházás valósul meg a halászati ágazatban. Az első évben a legtöbb kérelmet, hetvenötöt akvaultúra beruházások támogatására adták be az érintettek. Az erre igényelt pénzösszeg meghaladta az öt milliárd forintot. A halfeldolgozás és értékesítés támogatására összesen három kérelem érkezett, 151 millió forintos támogatási összeggel. A természetes vízi halászatra viszont senki nem kért támogatást.

A támogatási kérelmek feldolgozása már megkezdődött MVH-nál. Az első kifizetési kérelmeket december 1-31. között lehet beadni. A támogatásra minden évben - 2013-ig - április 1-től május 31-ig lehet kérelmeket benyújtani. Az unió a hétéves programra 34.8 millió eurót biztosít Magyarországnak. Ez az összeg a nemzeti hozzájárulással kiegészítve 46.8 millió euróra emelkedik. Azaz mintegy 13,3 milliárd forintot tesz ki.

 

Korábban:

fejlesztés, pályázat, beruházás, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.