Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újabb milliárdos szennyvízprojekt

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.09.02 10:38:08

szennyvíz, fejlesztés, támogatás, Érd EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az európai uniós támogatással, 31,3 milliárd forintból megvalósuló érdi szennyvíztisztító telep rekonstrukciója is része annak a hosszú távú tervnek, amelynek célkitűzése, hogy az ország csatornázottsága a jelenlegi 70 százalékról 2015-ig 90 százalékra emelkedjen.

A projektet Érd mellett a szomszédos Diósd és Tárnok önkormányzata közösen valósítja meg, és annak köszönhetően 80 ezer lakos élhet majd tisztább, egészségesebb környezetben - mondta Szabó Imre, a környezetvédelmi és vízügyi tárca vezetője, aki hozzátette, hogy a beruházásra hamarosan közbeszerzést írnak ki, a munkálatok 2012-re fejeződnek be.


(képünk illusztráció)


A fejlesztés eredményeként a környék csatornázottsága eléri majd a 95 százalékot - tette hozzá. A térségben összegyűjtött szennyvíz nagyobb hányada megtisztulva, biológiai kezelés után jut majd el a Dunába, így a folyó kevesebb környezeti megterhelésnek lesz kitéve - mondta a szakminiszter. T. Mészáros András, Érd polgármestere kifejtette, hogy a beruházás csaknem 7 milliárd forintos önrészét a három önkormányzat saját forrásból és lakossági összefogással teremti elő. A projekt részeként 431 kilométer csatorna épül meg és 21 ezer háztartást kötnek be a rendszerbe. 

Korábban:

szennyvíz, fejlesztés, támogatás, Érd EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.