Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Új pályázatok 15 napos elbírálási idővel

2009.09.01 15:19:24

pályázat, Európai Unió, fejlesztés, könnyítés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Augusztus 31-től nyújthatják be gazdaságfejlesztési és innovációs célokat szolgáló pályázataikat a hazai vállalatok, amelyek a pályázatok pozitív elbírálását követő szerződéskötéshez képest 15 napon belül kézhez kaphatják az első forintokat.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, e hét hétfőtől beadható legújabb európai uniós pályázatok nagy része, 41,6 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs célokat szolgál. Ugyanakkor a K+F+I pályázatok mellett most nyílnak meg több mint 7 milliárd forintnyi kerettel a mikro-, kis- és középvállalatok körében már tavaly is nagyon népszerű informatikai fejlesztéseket ösztönző kiírások is.Fontos egyszerűsítés, hogy az alacsonyabb támogatási összegű, várhatóan több száz mikro-, kis- és középvállalatot megmozgató informatikai pályázat, a "Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása" esetében automatikus eljárási rend lép életbe, ami azt jelenti, hogy a beadott pályázatokat már nem bírálóbizottság értékeli, hanem a cégek által kitöltött formanyomtatványok adatai alapján, egy gyorsabb döntési mechanizmus segítségével születik meg a támogatói döntés.

Az IT célokra elnyerhető támogatások

A modern vállalatirányítási és termelési környezet kialakításához kapcsolódó komplex infokommunikációs fejlesztéseket, illetve a vállalati portálok, webáruházak kialakításához igényelhető elektronikus kereskedelem támogatási program (GOP-2009-2.2.3), (GOP-2009-2.2.1; KMOP-2009-1.2.5) nem ismeretlen a pályázók előtt, ezeken a pályázatokon most összesen 5,69 milliárd forint támogatás nyerhető el. A Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása keretében komplexebb vállalati informatikai fejlesztésekre igényelhető legalább 5, legfeljebb 25 millió forintos támogatás - a beruházás összes elszámolható költségének legfeljebb 50 százaléka - idén év végéig.Újdonságnak számít, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ezen pályázatnak meghirdette egy automatikus elbírálású, kisebb támogatási keretű változatát Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása címen. Az automatikus bírálati eljárás jelentősen egyszerűsíti a cégek adminisztratív terheit, és gyorsítja a pályázat odaítélésének menetét. Amennyiben a pályázat megfelel a jogosultsági feltételeknek, a hiánytalan dokumentumok benyújtását követően megszületik a támogatási döntés, és megkezdődhet a projekt megvalósítása.

Az informatikai szolgáltatásokat nyújtó vállalati SaaS (Software as a Service) központok létrehozásának és fejlesztésének támogatására (GOP-2009-3.4.1) közel másfél milliárd forint áll rendelkezésre Magyarország hat konvergencia régiójában - Közép-Magyarország kivételével. A program akár 50 százalékos támogatásintenzitással, legfeljebb 300 millió forint nagyságú vissza nem térítendő forrást nyújt annak érdekében, hogy minél több informatikai szolgáltató központ létesüljön.

A kutatás-fejlesztésre és innovációra elnyerhető támogatások

A piacorientált kutatás-fejlesztést támogató programban (GOP-2009-1.1.1; KMOP-2009-1.1.1) legfeljebb 300 millió forint összegű támogatást nyerhetnek az olyan vállalkozások, amelyek valamely ötletük műszaki-tudományos működőképességét (prototípusos bizonyítás) kívánják bizonyítani. A Közép-Magyarországi régió vállalatai előtt is nyitva álló pályázat kerete összesen 14,79 milliárd forint.Ugyancsak a vállalati K+F-kapacitás erősítését célozza a vállalati kutatási helyek kiépítésére, vállalati fejlesztői állások kialakítására és fenntartására szánt 6,36 milliárd forintos keret, illetve az a 3,25 milliárd forint, amely a már korábban kiépített kutatás-fejlesztési központok megerősítését szolgálja, 400 millió és1 milliárd forint közötti támogatást biztosítva a sikeres pályázóknak.

Akkreditált Innovációs Klaszterek támogatása

Az Akkreditált innovációs klaszterek támogatása (GOP-2009-1.2.1; KMOP-2009-1.1.3/A), valamint az Akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatása (GOP-2009-1.3.1/B) pályázatokra 2010. augusztus 30-ig pályázhatnak az Innovációs Akkreditált Klaszterek, illetve azok tagvállalatai.Az akkreditált innovációs klasztereket támogató pályázat a Pólus Program keretében együttműködő innovatív vállalkozások közös, az együttműködés érdekét is szolgáló projektjeinek (termékfejlesztés és piacra vitel) megvalósulását segíti 250 millió és 1,5 milliárd forint közötti támogatással. Az Akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatása egy legfeljebb 350 millió forintnyi támogatási összeget jelentő konstrukció, amely a klaszterek innovatív tagvállalkozásainak növekedési esélyeit erősíti, és támogatja versenyképes termékeik és szolgáltatásaik piaci megjelenését.

Korábban:

pályázat, Európai Unió, fejlesztés, könnyítés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.