Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Látható eredmények a Balaton ékköve programban

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.08.24 14:22:19

fejlesztés, pályázat, támogatás, Balatonfüred EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Balaton ékköve elnevezésű balatonfüredi fejlesztési program második ütemének részeként felavatták szerdán a tóparti, reformkori városrészben a felújított Vitorlás és Gyógy teret, a Széchenyi parkot és a Rózsa-kertet.

A program második ütemének teljes beruházási költsége 1,7 milliárd forint, melyből 1,5 milliárdot tesz ki a Közép-dunántúli Regionális Operatív Program pályázati támogatása, míg a város önkormányzata 270 milliót biztosított a fejlesztésekhez - mondta avató beszédében Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, aki hozzátette, hogy a 2008 októberében indult projekt második ütemének mintegy negyven százaléka készült el mostanra. Közel 600 millió forintos költséggel teljesen megújult a Vitorlás és a Gyógy tér, a Rózsa-kert és a Széchenyi park, s mindez Balatonfüred turisztikai vonzerejét tovább növeli.   


Rendezett Gyógy tér


Pál Béla szerint Balatonfüred az egyik legdinamikusabban fejlődő városa Veszprém megyének, s ennek az a titka, hogy a lakosság egyet akar, összetart, a város vezetői pedig össze tudnak fogni a közkedvelt üdülőhely fejlesztése érdekében. Bóka István, a v áros polgármestere hangsúlyozta, hogy a vízparti parkok, terek átadását követően folytatódik a fejlesztési program, hiszen a lebontott, volt szovjet üdülő helyén készül már egy újabb díszpark, s lényegében befejeződött a Jókai Mór Emlékmúzeum épületének és kertjének felújítása is, már csak a belső berendezési munkálatok vannak hátra.

A polgármester a Balaton ékköve fejlesztési projekt második üteme legjelentősebb részének a Vaszary-kastély 600 millió forintos felújítását nevezte. A reformkori városrész díszének számító műemléki épületben múzeumot, továbbá "európai szintű kiállításoknak is helyet adó" galériát és képtárat rendeznek be. Megjegyezte, hogy elkészült már a Blaha Lujza utca 3. szám alatt a Balatonfüredi Helytörténeti Gyűjtemény és Látogató Központ is.    A reformkori városrészbe vezető utak közül a nyárra felújították 140 millió forintos költséggel a Csokonai és a Honvéd utcát, valamint a Fészek közt - tette hozzá a polgármester, megjegyezve, hogy a program első ütemének 700 milliós támogatásából 2006-ban már felújították, díszburkolattal látták el a városrészben a Blaha és a Kisfaludy utcát. 

Korábban:

fejlesztés, pályázat, támogatás, Balatonfüred EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.