Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Harmincmilliárddal támogatják a nagyvállalatokat

2009.08.14 10:34:37

fejlesztés, munkhely, NFÜ, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Augusztus végétől már a nagyvállalatok is részt vehetnek a munkahelymegtartó céllal elindított 4+1 uniós programban, amely februárban indul, 30 milliárd forintos kerettel.

Az augusztus 24-től kezdődő támogatási program teljes keretösszege 10 milliárd forint, azonban az első pályázati kiírásé csak 2,5 milliárd forint lesz, amelyből 1,75 milliárd forint a konvergencia régiókban, 0,75 milliárd forint pedig a közép-magyarországi régióban használható fel - mondta Varjú László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára, aki hozzátette, hogy egy pályázó akár 600 millió forint támogatásban is részesülhet, a támogatás mértéke pedig 100 százalék is lehet.A pályázatban részt vehetnek legalább 250 főt foglalkoztató gazdasági társaságok és szövetkezetek, azonban közhasznú társaságok és non-profit szervezetek nem igényelhetnek forrásokat. A program keretében OKJ-s és akkreditált szakmai képzéseket, idegen nyelvi és informatikai képzéseket, és szakképzésbe való bekapcsolódáshoz szükséges felzárkóztató képzéseket valósíthatnak meg a nagyvállalatok.

Varju László hangsúlyozta, hogy a program keretében a munkavállalók teljes heti - 5 napos - fizetést kapnak, azonban az ötödik nap fizetése nem haladhatja meg a munkanapokra lebontott minimálbér 350 százalékát. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kormány még februárban döntött a 4+1 program elindításáról 30 milliárd forintos keretösszeggel. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ebből a keretből 20 milliárd forintos keretösszeggel már hónapokkal ezelőtt pályázatot írt ki a kis- és középvállalatok (kkv) számára, míg a fennmaradó 10 milliárd forintra ezentúl a nagyvállalatok pályázhatnak.

Korábban:

fejlesztés, munkhely, NFÜ, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.