Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Uniós pályázat a befogadó munkahelyek támogatására

2009.08.10 16:47:43

fejlesztés, pályázat, hátrány, munka EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Megjelentek a hátrányos helyzetűeket foglalkoztató szervezetek fejlesztésére, valamint a befogadó munkahelyi gyakorlatok támogatására fókuszáló pályázatok. A pályázaton igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege 10 millió és 100 millió forint között lehet.

Olyan befogadó munkahelyek kialakítása a célja egy most megjelent európai uniós pályázatnak, amelyek különféle munkahelyi integrációt elősegítő szolgáltatások és támogatások révén elősegítik a hátrányos helyzetű és a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását és növelik a munkahelyük megtartásának esélyeit.

delmagyar

A konstrukció keretében többek között a potenciális munkavállalók állapotának, képességeinek, szükségleteinek felmérésére, a motiváció feltételeinek megteremtésére, megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása esetén a foglalkoztatás közvetlen akadályainak elhárítására, a munkába álláshoz szükséges képességek fejlesztésére igényelhető uniós támogatás. A támogatható tevékenységek körébe emellett például a munkáltatónak és a munkatársaknak a hátrányos helyzetű, illetve megváltozott munkaképességű munkavállaló fogadására és foglalkoztatására történő felkészítése is beletartozik.

A konstrukció keretében foglalkoztatási célú non-profit szervezetek és a hátrányos helyzetű, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását vállaló szervezetek konzorciumai nyújthatnak be pályázatot. A legalább 2, de legfeljebb 5  tagú konzorcium további tagjai lehetnek egyéb non-profit szervezetek, vállalkozások, költségvetési szervek, helyi önkormányzatok és helyi önkormányzatok által felügyelt költségvetési szervezetek. Fontos, hogy főpályázó kizárólag jogi személyiségű non-profit szervezet lehet, legalább egy, támogatásban részesülő konzorciumi partnernek pedig vállalkozásnak vagy költségvetési szervnek kell lennie. A pályázaton való részvételre 2009. augusztus 24. és 2009. szeptember 21. között van lehetőség.

Korábban:

fejlesztés, pályázat, hátrány, munka EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.