Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Leteszik Európa leghosszabb gyaloghídjának alapkövét

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.08.07 17:17:50

fejlesztés, pályázat, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Vasárnap helyezik el Szolnok leendő gyalogoshídjának alapkövét, ezzel megkezdődik a város egyik legjelentősebb beruházásának megvalósítása.

A Tiszavirág híd a város első világháborús emlékművénél lévő teret köti majd össze a tiszaligeti termálfürdő bejáratával. A folyó feletti 444 méter hosszú, acélszerkezetű híd az Európa leghosszabb gyalogos átkelője címet viselheti. A döntően EU-pályázaton nyert pénzből megvalósuló beruházás tervezett költsége 1,6 milliárd forint, amely magába foglalja egy kerékpáros sáv, a város felőli oldalon dísztér, valamint díszvilágítás kialakítását is. A családi szórakoztató programokkal és koncertekkel  fűszerezett hídverő ünnepség során vasárnap este hétkor helyezik el az alapkövet. A Tiszavirág hidat a tervek szerint 2010 őszén adják át.
A Verseghy Gimnázium előtti beton virágtartókból kialakított átmeneti úttorlasz helyén süllyeszthető oszlopsor lesz. Ezt a szerkezetet a színházi előadások alkalmából távirányítással lehet majd mozgatni, feloldva ezzel az útzárat a gépkocsival távozók előtt. A polgármester tájékoztatása szerint a felújítással augusztus 20-ára elkészülnek a kivitelezők, hogy már forgalomcsillapított övezetben, méltó körülmények között lehessen megünnepelni az államalapítást Szolnokon.

A belváros ezen részén még további fejlesztések várhatók, a Tiszához közel eső részen uniós támogatással Európa leghosszabb gyaloghídja épül meg a folyó felett, amelyen a Tiszaligetbe lehet átjutni. A hídfőknél díszteret alakítanak ki, míg a Verseghy Gimnázium épületét teljes egészében rekonstruálják.

Korábban:

fejlesztés, pályázat, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.