Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Jól bántak a pénzzel: közel hatmillió eurót tarthat meg a város

2009.07.20 10:18:16

szennyvíz, fejlesztés, támogatás, Szombathely EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A tervezettnél olcsóbban sikerült korszerűsíteni Szombathelyen a regionális szennyvíztisztítót és megújítani a város nyugati részének csatornahálózatát, ezért az Európai Unió ISPA Kohéziós Alapja valamint a magyar társfinanszírozás által előirányzott több mint 19,8 millió eurós támogatásból jelentős pénzmaradvány keletkezett.

A Szombathelyet és a térség 34 önkormányzatát érintő beruházást jó színvonalon, megfelelő minőségben sikerült befejezni, ezért az unió úgy döntött, hogy az 5,7 millió eurónyi pénzmaradványt nem vonja el, hanem további hasonló környezetbarát fejlesztésekre engedi költeni -mondta - Ipkovich György, Szombathely polgármestere.Az újabb fejlesztésnek köszönhetően megvalósul a szombathelyi regionális szennyvíztisztító telep biológiai rendszerének korszerűsítése, megújul a telep infrastruktúrája, a laboratórium és a diszpécserközpont épülete, a komposztáló telepen a faapríték tároláshoz fedett és nyitott tárolóterek készülnek. Megépül a komposztáló telepre vezető, lakott területeket elkerülő, bekötő út is, valamint a kivitelezés megoldást nyújt a Zanati úti aluljáró elöntéseinek problémájára. Szombathely és Kőszeg településeken a fejlesztésnek köszönhetően 2010 végéig bővül a csatornahálózat is. 

Korábban:

szennyvíz, fejlesztés, támogatás, Szombathely EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.