Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Jócskán megelőztük Szlovákiát

Forrás: UniósPénz - lapszemle

2009.07.15 10:05:19

Eu, forrás, pénz, fejlesztés, Magyarország EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A 2007-2013 közötti időszakra szánt európai uniós fejlesztési pénzek merítésében az új uniós tagállamok közül eddig Magyarország a legeredményesebb - derült ki a KPMG nemzetközi tanácsadó cég felméréséből.

Az uniós pénzek legjobb felhasználója 2008 végéig Magyarország, a már elfogadott projektek révén a 2013-ig szóló nemzeti keret 25 százalékát kötötték le. Szlovákia rendelkezésére a vizsgált időszakban 14,75 milliárd eurós keret áll, a már jóváhagyott projektek együttes értéke 1,93 milliárd euró, azaz Pozsony a keretet eddig 13 százalékig merítette ki. A második helyen 23-23 százalékkal Csehország és Szlovénia áll, Lettország 17 százalékos aránnyal a negyedik, Litvánia adatát nem tették közzé.


A felsorolt tíz új uniós állam együttes pénzügyi kerete 265,96 milliárd euróra rúg, ebből 2007-ben és 2008-ban 29,34 milliárdot kötöttek le, ami 11 százalékos aránynak felel meg. Az uniós források a válság idején különösen komoly segítséget jelentenek, mivel a bankok hitelezési kedve elapadt.
 
Forrás: napi.hu

Korábban:

Eu, forrás, pénz, fejlesztés, Magyarország EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.