Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hatmilliárdos vízműprojekt veszi kezdetét

2009.07.03 12:31:29

vízmű, program, támogatás, forrás, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hat korszerűsített Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vízmű kezdte meg próbaüzemét. A beruházás teljes költségvetése meghaladja a 30,7 millió eurót, mintegy 6,5 milliárd forintot.

A beruházás teljes költségvetése meghaladja a 30,7 millió eurót, mintegy 6,5 milliárd forintot. A költségek 75 százalékát az Európai Unió kohéziós alapja finanszírozza, 15 százalékát pedig a magyar állam. A fennmaradó 10 százalékot az érintett települések fizetik, de abból 3,68 százalékot az Önkormányzati Minisztérium önerő alapjából - pályázat útján - elnyertek, így mindössze 6,32 százalékkal kell a fejlesztéshez hozzájárulniuk.A vízműveket az Európai Unió támogatásával megvalósuló, mintegy 6,5 milliárd forint értékű térségi ivóvízminőség-javító program keretében modernizálták - mondta Gazda László, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési tanács elnöke. A program első ütemében Gacsály, Gulács, Kállósemjén, Máriapócs, Győrtelek és Tunyogmatolcs vízművét modernizálták, amelyek már a hat hónapos próbaüzem során az uniós és a hazai követelményeknek egyaránt megfelelő, tisztább, egészségesebb ivóvizet szolgáltatnak - mondta a szervezeti vezető, aki Szabolcs 5-ös számú választókerületének egyéni képviselője, aki hozzátette, hogy a hat vízmű tíz környékbeli települést is ellát ivóvízzel, így a jelentős minőségi változást további tíz település is érzékelik.

Szabolcsban egy hetedik vízművet, a nagyecsedit is érinti a program, ott májusban kezdte meg a kivitelezést a munkálatokat végző Aqua-Group konzorcium. A vízművek korszerűsítéséhez hálózatrekonstrukció is társult, a később megvalósuló nagyecsedit is számítva, több mint 15 kilométer hosszúságú vezetéket cseréltek ki, illetve mintegy 190 kilométer hosszúságú csőrendszert tisztítottak meg. Ezeket a munkálatokat a pályázatnyertes Sade-Közgép konzorcium végezte, illetve végzi majd Nagyecseden.

Korábban:

vízmű, program, támogatás, forrás, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.