Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Eloszlatják a kételyeket a kétszázmilliárdos fejlesztések körül

Forrás: MTI / UniósPénz

2009.07.01 11:52:10

gazdaság, forrás, Varju László, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Elkezdődhet annak a 2008 decemberi kormánydöntésnek a végrehajtása, amely szerint 266 milliárd forintot csoportosítsanak át az operatív programok között, illetve a programokon belül gazdaságfejlesztésre. Újabb átcsoportosításokról azonban nincs szó, csak a tavalyi döntés végrehajtásáról.

Nincs szó újabb átcsoportosításról, csupán arról, hogy az Európai Unióval folytatott konzultációk után immár megkezdődhet a korábbi döntések realizálása. Továbbra is az a legfontosabb, hogy a munkahelyek megőrzése érdekében kell felhasználni az uniós forrásokat - mondta Varju László, a Nemzeti Gazdasági és Fejlesztési Minisztérium államtitkára azokra kedden tévesen megjelent sajtóinformációkra, amelyek szerint újabb ötvenmilliárd forintot csoportosítanának át a gazdaság élénkítésére, elsősorban az esélyegyenlőségi, oktatási, és egészségügyi fejlesztésekre szánt források megkurtításával.A kormány tavaly decemberben hagyta jóvá, hogy 2009-2010-ben 266 milliárd forintot csoportosítsanak át az operatív programok között, illetve a programokon belül, így több mint 500 milliárd forint jut gazdaságfejlesztésre a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP). Az Államreform Operatív Programból (ÁROP) a Társadalmi Megújulás Operatív Programba (TÁMOP) az alkalmazkodóképesség javítására, új tudás, piacképesebb szaktudás megszerzésének támogatására 16 milliárd forintot csoportosítanak át.

A Közlekedési Operatív Programból (KÖZOP) 60 milliárd forintot, a Társadalmi Infrastruktúra  Operatív Programból (TIOP) 57 milliárd forintot csoportosítanak át a Gazdasági Operatív Programba. A Közép-Magyarországi Regionális Operatív Programon belül a 2009-2010. évi gazdaságfejlesztési keretet 20 milliárd forinttal növelik. A TÁMOP-on belül a vállalkozások munkahelymegtartó és bővítő járulékkedvezményére 60 milliárd forintot csoportosítanak át. A Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül 53 milliárd forint forrás felhasználását előrehozzák a 2009-2010-es évekre.

Korábban:

gazdaság, forrás, Varju László, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.