Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Erzsébetvárosi felújítás közel négymilliárd forintból

2009.06.04 10:47:56

beruházás, fejlesztés, kultúra EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Mintegy 3,8 milliárd forintnyi összegű épület- és közterület-felújítás veszi kezdetét az Erzsébetvárosban. A Kazinczy utca egy részén pedig 2010-ig megvalósul a Kultúra Utcája nevű projekt.

A kerület képviselő-testülete tavaly fogadta el a tíz évre (2009-2018) szóló kerületi fejlesztési tervet. Összesen 10 milliárd forint értékben szeretnének ez idő alatt utcákat, iskolákat, nyugdíjasházakat, műemlékeket és egészségügyi intézményeket felújítani - mondta Gergely József VII. kerületi alpolgármester, aki hozzátette, hogy a fejlesztések első üteme 3,8 milliárd forintos hitelből valósul meg.

Bár a közterület-fejlesztési pályázatra a tervezett összeg feletti ajánlatok érkeztek, az alpolgármester a megvalósítást belső átcsoportosítással megoldhatónak tartja. Ezzel szemben az iskolafejlesztéseknél ez nem járható, ezért gondolkodnak rajta, hogy újra kiírják a pályázatot. A pályázatok eredményhirdetése csütörtökön lesz, és ha jövő héten szerződést kötnek, akkor még a nyáron megkezdődhet a fejlesztés.   


Erzsébetváros ékessége

Gergely József beszámolt a Kultúra Utcája nevű projektről is, amelynek megvalósítására 800 millió forintos uniós támogatást nyert az önkormányzat. A tervek szerint felújítják a régi zsidónegyed centrumát, a Kazinczy utca, Dob utca és Wesselényi utca közötti szakaszát. Ennek keretében megújul az ortodox izraelita hitközség épületének utcai homlokzata és a belső udvara is, amelyet úgy alakítanak át, hogy ott kulturális rendezvényeket - például hangversenyeket - lehessen tartani.

Megújul az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedagógiai karának és az Elektrotechnikai Múzeum épülete is. A múzeum 2000 négyzetméteres, trafóház nevű részét pedig úgy szeretnék kialakítani, hogy helyt adhasson kiállításoknak, előadásoknak, helytörténeti programoknak és civil megmozdulásoknak is. Emellett két önkormányzati tulajdonban lévő lakóépületet is felújítanak.  

A Kazinczy utca csillapított forgalmú utca lesz. Az önkormányzat a készülő forgalomtechnikai terv készítése közben - a kerékpárosok kérésére - foglalkozik azzal, hogy mely utcákban lehetne a biciklistáknak az autóforgalommal szemben haladniuk, de az alpolgármester szerint kevés az olyan utca, ahol ezt meg lehetne valósítani a hely szűkössége miatt. Devosa Gábor alpolgármester arról is beszélt, hogy a nyáron megkezdődhet a kerület által üzemeltetett városligeti sportcentrum műfüves pályájának kialakítása, amely ősszel könnyűszerkezetes fedést kap.
 

Korábban:

beruházás, fejlesztés, kultúra EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.