Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Több mint félmilliárd forintból fejlesztik a békési szakellátást

2009.06.02 13:29:13

pályázat, beruházás, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Csaknem 640 millió forintból megújítják és korszerű diagnosztikai berendezésekkel látják el Békés város járóbeteg-szakrendelőjét és felújítják a strandfürdő területén található gyógyvizes termál kutat is.

A város sikerrel szerepelt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kezelt uniós pályázati alapnál, s nyerte el a költségek 82 százalékát, míg a fennmaradó részt az önkormányzat adja - mondta Erdős Norbert, Békés alpolgármestere, aki hozzátette, hogy a beruházás eredményeként lehetővé válik az emelt szintű járóbeteg-szakellátás és az intézmény nappali kórházként való működtetése. A támogatás segítségével felújítják a strand területén működő, még a múlt század hatvanas éveiben épült szakrendelőt, és korszerű digitális képalkotó és diagnosztikai berendezésekkel, valamit egyéb gyógyászati eszközökkel szerelik fel.A fürdő területén, amely egyébként évek óta nem fogadott vendégeket, az idei esztendő tavaszán már megkezdődött egy fejlesztés. Az önkormányzat ugyanis 310 millió forintból egy fedett úszómedencét, valamit egyéb kiszolgáló létesítményeket kezdett el építeni az Önkormányzati Minisztérium ötvenszázalékos támogatásával. A most elnyert összeg segítségével végül egy korszerű, mozgásszervi rehabilitációt is megcélzó komplexum alakulhat ki Békésen, hiszen a strand területén egy termálkút is működik, amelynek vizét korábban gyógyvízzé nyilvánították. 

Korábban:

pályázat, beruházás, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.