Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újabb hulladéklerakókat számolhatnak fel

2009.06.02 10:32:28

támogatás, beruházás, fejlesztés, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Felhagyott és korszerűtlen hulladéklerakókat számolhatnak fel uniós segítséggel a Hernád-völgyében. Az előkészítéshez 113 millió 730 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaptak a résztvevők, ez az összköltségek 85 százalékát fedezi.

A Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás - amelynek 58 önkormányzat a tagja - tavaly az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében kapta meg azt a támogatást, amelynek segítségével négy egymással szomszédos Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistérség településeinek 46 lerakóját számolhatják fel.

A tervek szerint 22 lerakót helyben rekultiválnak - felső szigeteléssel, valamint tájba illesztéssel - 24-et pedig a hulladék elszállításával számolnak fel. Az összesen elszállított és rekultivált hulladék mennyisége hozzávetőleg 580 ezer köbméternyi lesz, a hulladéktól mentesített terület mérete 313 ezer négyzetméter nagyságú. Ezek az adatok egyelőre még tervek, jelenleg az előkészítő szakaszban van a projekt.


Vigyáznak az értékekre


A 2009 májusában induló projekt előkészítő szakasza 2010 februárjáig zárul le, ezen időszak alatt valósul meg a nyilvánosság tájékoztatása, a lerakók környezetvédelmi felülvizsgálata, a tervdokumentáció és a részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, a hatósági engedélyeztetés, valamint a közbeszerzési dokumentáció elkészítése a megvalósításra vonatkozóan. A fent említett elemek elvégzését követően készül el a pályázat a II. fordulóra, vagyis a megvalósítás szakaszára, amely során pozitív támogatási döntés esetén több milliárd forintos nagyságrendű összköltségből valósulhat meg a Rekultivációs Projekt, száz százalékos támogatással.

Korábban:

támogatás, beruházás, fejlesztés, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.