Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hétszázmillió forintból épült huszonnégy kilométer út

2009.05.29 15:31:16

út, beruházás, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A műszaki átadás fázisába ért az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében, Európai Uniós társfinanszírozással megvalósuló Nógrád megyei útfelújítások első projektje. A csaknem 668 millió forintos ráfordítással megvalósuló munkálatokban összesen 24 kilométer utat újítottak fel.

Az európai színvonalú utak közvetlenül tízezer, az átmenő forgalmat is beleszámítva húszezer fő számára könnyítik meg a mindennapi közlekedést. A leghosszabb projektelem, a nógrádmegyeri bekötőút felújítása a szécsényi kistérségben valósult meg. Magyarország hét statisztikai régiójában összesen 184 mellékút felújítására van lehetőség ebben a két évben. A felújítás 79 projekt keretében összesen 1114 kilométert érint, 44,5 milliárd forint értékben. A felújítások az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül, az úgynevezett területfejlesztés prioritás égisze alatt valósulnak meg, projektgazdájuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az Észak-Magyarországi régióban elsőként megvalósuló projektben hat Nógrád megyei útszakaszt újítottak fel, ezek együttes hossza csaknem 24 kilométer. A 2009. április végén elkészült leghosszabb projektelem, a 21134 jelű nógrádmegyeri bekötőút 16 kilométer hosszúságú szakaszának teljes felújítása javítja a kapcsolatot a 22-es számú Rétság-Salgótarján főúttal, valamint közvetve a 21-es számú Hatvan-Somoskőújfalu főúttal, illetve azon keresztül az M3-as autópályával.A 21136 jelű lucfalvai bekötőút, a 21137 jelű márkházi bekötőút és a 23111 jelű szilaspogonyi bekötőút felújítása elsősorban a kistelepüléseken lakók mindennapi közlekedési igényeit elégíti ki. A 2304 jelű Salgótarján-Zabar összekötő út egyik szakaszának felújítása része a Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe átvezető útvonal közlekedését javító beavatkozásoknak. Ezen az úton érhető el Salgótarján felől a legrövidebb idő alatt Ózd és Miskolc. A 23119 jelű Cered-országhatár bekötőút jelentősége és forgalma a schengeni határövezethez kapcsolódást követően növekedett meg: Heves megyéből, Pétervására térségéből ezen az úton közelíthető meg a legrövidebben Losonc városa. 

Mint László Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, a projektgazda a tervezőket és a kivitelezőket minden esetben szigorú, a törvényi előírásoknak megfelelő közbeszerzési eljárás keretében választja ki. A most lezárult felújítások kivitelezői a Colas Építő Zrt. és a "Nógrád Konzorcium" voltak. A munkálatok során a kivitelezők szakemberei az egyes szakaszokon kiszélesítették az utat, megerősítették az aszfaltburkolatot, kitisztították és több helyen burkolták is az árkokat, valamint rendezték az útpadkákat. A kivitelezők a munkákat szerződés szerinti határidőre befejezték.

Korábban:

út, beruházás, fejlesztés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.